Comisia juridică a Senatului a pus la dispoziţia parlamentarilor un raport, adoptat marţi cu majoritate de voturi, întocmit după audierea lui Oprea.

Senatorii jurişti au transmis plenului, potrivit raportului, observaţiile formulate de Gabriel Oprea. Astfel, fostul ministru a cerut restituirea dosarului la Parchetul General cu menţiunea necesităţii declasificării unor instrucţiuni ale ministrului de Interne din 26.04.1999, când ministerul era condus de Constantin Dudu Ionescu, în guvernul lui Radu Vasile. Instrucţiunile pe care Gabriel Oprea le vrea declasificate fac referire la coloanele oficiale cu echipaje ale poliţiei rutiere, document invocat şi în dosarul de urmărire penală, potrivit raportului care va fi dezbătut în plen, informează Mediafax.

Pe parcursul dezbaterii, avocata fostului ministru de Interne a cerut amânarea deciziei Comisiei Juridice, până când plângerea făcută la DNA va fi soliţionată, însă senatorii jurişti au respins solicitarea.

Gabriel Oprea a declarat, ieri, la ieşirea din Comisia juridică a Senatului, că este nevinovat, că a respectat mereu legea şi nu a cerut nimic în plus faţă de alţi foşti miniştri de interne, sugerând că la baza dosarului său se află jocuri politice.

Întrebat dacă a cerut amânarea votului Comisiei, Oprea a afirmat că acest aspect face parte din apărare. "Asta constă în apărare. Eu ca om politic şi lider de partid, suntem al treilea partid parlamentar, suntem un grup unit, care politic a ajutat ţara asta în ultimii cinci ani de zile. Ne-am făcut datoria. Am ajutat mult Justiţia. (..) Repet, poate doar cine nu munceşte nu greşeşte. Nu am avut o zi de concediu. Mi-am făcut datoria faţă de instituţie", citat de Mediafax.

Te-ar putea interesa și: