Evenimentul Zilei > Politica > Senatorii au aprobat TICHETELE pentru BICICLETE
Senatorii au aprobat TICHETELE pentru BICICLETE

Senatorii au aprobat TICHETELE pentru BICICLETE

Comisia pentru muncă a Senatului a aprobat proiectul care prevede că angajatorii pot acorda tichete valorice pentru achiziţionarea de biciclete. Proiectul urmează să intre în dezbaterea plenului Senatului, primă Cameră sesizată.

"Mă bucur că azi am avut susţinerea majorităţii, a unanimităţii colegilor (din comisie – n.r.), pentru că această lege, deşi este o noutate pentru România, în Europa este un lucru deja uzitat şi e o treabă foarte bună. Această lege permite alocarea unor tichete pentru biciclete, inclusiv electrice, de până la 1.500 de lei, la trei ani, pentru a încuraja angajaţii să-şi achiziţioneze un asemenea mijloc de transport şi, în funcţie de kilometri parcurşi, (se acordă – n.r.) o rentă de până la 300 de lei pe an", a spus senatorul Haralambie Vochiţoiu. 

Propunerea de lege a fost iniţiată de senatorul Marian Vasiliev şi de deputaţii Luminiţa Adam, Camelia Bogdănici, Gheorghe Emacu, Ioan Hulea, Neagu Murgu şi Valeriu Steriu şi presupune ca angajatorii să poată acorda subvenţii sub forma unor tichete de bicicletă, o dată la trei ani, valoarea maximă a subvenţiei fiind de 1.500 lei. 

Aceste tichete pot fi utilizate pentru achiziţionarea de biciclete, inclusiv electrice, precum şi de echipament pentru ciclism, adică orice este necesar echipării bicicletei şi a ciclistului: accesorii, piese de schimb, unelte şi produse de întreţinere sau echipament. 

Potrivit propunerii, angajatorii pot acorda indemnizaţii pentru mersul pe bicicletă angajaţilor care utilizează acest mijloc de transport pentru a se deplasa la locul de muncă sau pentru deplasările în interes de serviciu.