Evenimentul Zilei > Actualitate > Senator PSD: Persoanele de același sex, care se țin de mână pe stradă, fac ceva ilegal
Senator PSD: Persoanele de același sex, care se țin de mână pe stradă, fac ceva ilegal

Senator PSD: Persoanele de același sex, care se țin de mână pe stradă, fac ceva ilegal

Senatorul PSD de Bistrița Năsăud, Ioan Denes, susține că, dacă două persoane de acelși sex se țin de mână pe stradă, aceste gesturi sunt o încălcare a libertății sale și că nu au lege care să le dea voie să facă așa ceva.

Acesta consideră că inițiativa privind parteneriatul civil vizează posibilitatea cuplurilor de același sex de a avea drepturi asemenea unei familii tradiționale, menționând dreptul de a înfia un copil și de a se ține de mână pe stradă.

„De fapt, prin această rezolvare a unei probleme care, mă rog, se poate analiza, de fapt doresc să legalizeze aceste conviețuiri, concubinaje de fapt între persoane de același sex. Vreau să o spun foarte clar: atâta timp cât modul în care se comportă un cetățean nu-mi lezează libertatea mea, are dreptul să facă ce dorește dumnealui. Dar în momentul în care îmi lezează mie libertatea, atunci avem o problemă. Și aici vreau să vă spun foarte tranșant: de fapt, dumnealor doresc ca drepturile pe care le are un cuplu de același sex să fie drepturile și să fie apărați ca și o familie în sensul pe care îl înțelegem noi până acum. Adică să aibă dreptul să facă înfieri, să meargă de mână pe stradă”, a spus Denes, conform Hotnews.

Senatorul a spus că aceste gesturi sunt o încălcare a libertății sale: „În momentul în care dorești să externalizezi acest comportament, pe care eu îl consider că îmi încalcă libertatea mea, libertatea mea de a merge pe stradă cu copilul meu personal sau cu nepotul și să mă întrebe copilul care este familia normală, cea pe care o vede acasă și în care l-am crescut sau aia pe care o vede pe stradă, aici este… (…). Când o să apară lege, eu respect legea. Dacă nu o să apară, nu au voie să facă acest lucru, pentru că nu este lege, e simplu”.