Evenimentul Zilei > Actualitate > SEMNELE despre EXTRATERIȘTRI sunt din ce în ce MAI CLARE. Misterul a fost SPULBERAT de CERCETĂTORI
SEMNELE despre EXTRATERIȘTRI sunt din ce în ce MAI CLARE. Misterul a fost SPULBERAT de CERCETĂTORI

SEMNELE despre EXTRATERIȘTRI sunt din ce în ce MAI CLARE. Misterul a fost SPULBERAT de CERCETĂTORI

Oamenii de știință trag un nou semnal de alarmă. Singura sursă de unde radio din univers tocmai ce a devenit mai extremă. Flashurile de obicei durează mai puțin decât o minisecundă, iar originea lor este și acum un mister pentru omenire.

A fost făcută inclusiv ipoteza cum că la originea acestor semnale ar fi extratereştrii; pare însă mult mai probabil că semnalele să fie emise de fenomene cosmice care implică enorme cantităţi de energie – precum coliziunea între două stele, scrie Cnn.com. 

Cercetătorii de la Ow au făcut de curând o descoperire incredibilă. Aceste unde radio, care nu sunt un fenomen rar, ar putea să ajute la descoperirea altor forme de viață pentru că în prezent pot fi măsurate atunci când se rotesc în spațiu. 

„FRB 121102, cea mai rapidă dintre ele, este unică pentru că se repetă. Atunci când se rotește, teoretic înseamnă că o gaură neagră sau o puternică nebulă se află în apropiere. În acelaşi timp fenomenele care generează aceste unde radio intense ar putea genera şi unde gravitaţionale. Combinarea măsurătorilor de unde gravitaţionale cu cea a undelor radio ne-ar oferi o metodă unică pentru a studia Universul şi fenomenele în care sunt implicate cantităţi uriaşe de energie. 

În felul acesta există speranţa de a putea înţelege mai bine nu doar materia întunecată, ci şi energia întunecată – unul dintre cele mai mari mistere ale ştiinţei în prezent.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.