Dispariția misterioasă a patronului Hexi Pharma din raza camerelor de luat vederi amplasate pe drumul județean 101, care leagă DN1 București- Ploiești de orașul Buftea, din județul Ilfov, îi macină, încă, pe anchetatori. Așa cum am precizat în ediția de miercuri, martorii chestionați de „Evenimentul zilei” susțin că niciuna dintre filmările adunate de polițiști nu indică prezența, pe acel drum, a Opelului J în care s-ar fi aflat Dan Condrea, în momentul în care s-a izbit de un copac, în seara de duminică, 22 mai. Ipoteza luată în calcul de anchetatori, în aceste condiții, este aceea că Dan Condrea ar fi stat, o perioadă de timp, în complexul rezidențial situat la ieșirea din satul Tamași, aflat la circa un kilometru și jumătate de locul în care a murit . Pe acolo ar fi fost singurul loc prin care putea veni patronul Hexi Pharma, fără să fie filmat, dar să și fie văzut de martora care a spus că a depășit-o, Gabriela Monica Pelin.Duminică au fost mai multe mașini ca de obicei

Complexul Omnis Residence a fost vizitat de polițiștii de la Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Ilfov. „Au venit de două ori și au căutat imagini”, a declarat un martor, pentru „Evenimentul zilei”. Din spusele acestuia, timp de trei zile oamenii legii nu au putut intra în posesia imaginilor, deoarece nu au fost de găsit administratorii. În mod ciudat, complexul de vile nu are pază, ci doar camere de luat vederi, la toate clădirile. Fiecare dintre proprietari are un card de acces pe poartă. Musafirilor li se poate deschide bariera doar de către cineva care locuiește în vile. Martorul ne-a spus că, duminică, 22 mai, a fost „agitație”. Au intrat și au ieșit mai multe mașini ca de obicei. E drept, unul dintre proprietari și-a pus gazon și au intrat și muncitori. Martorul a adăugat că patronul Hexi Pharma nu figurează pe lista propietarilor, dar este posibil să fi venit la cineva în vizită.

Indicii ciudate

Revenind la locul accidentului am găsit, peste drum de copacul în care s-a izbit mașina lui Condrea, o parte din cutia de viteze și o bucată din motor. Așa cum am amintit în edițiile anterioare, locul accidentului a fost izolat la trei ore după producerea tragediei, atunci când a venit procurorul de la Buftea. Surse judiciare ne-au declarat că decizia de a deplasa la fața locului o echipă complexă a fost luată abia după ce toate televiziunile și site-urile de știri au mediatizat cazul, fiind considerat un risc mediatic.

Ca o stranie coincidență, în apropierea acelui loc se află clădirea abandonată a unei foste stații de irigații. O încăpere în care pot intra 15 oameni se află la parter. Din interior, dar și din împrejurimi, se poate vedea, clar, șoseaua.


FOTO: La câțiva zeci de metri de poarta complexului rezidențial, unde se presupune într-un șanț, am făcut o descoperire ciudată: o pereche de pantaloni, umplută cu bidoane din plastic și paie, ca jumătatea unui manechin. Ca și sperietoare prea devreme să fi fost folosită, atât timp cât câmpul din apropiere abia a înverzit. FOTO: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚUMartora Gabriela Monica Pelin și-a schimbat declarația

Gabriela Monica Pelin (foto), femeia care spune că a ajuns duminică, 22 mai, la interval de două minute la locul unde şi-a pierdut viaţa Dan Condrea, susţine că, la o oră după tragedie, a fost dusă să dea declaraţii la Poliţia din Buftea. Acolo, spune ea, în timp ce le povestea oamenilor legii despre tot ce a văzut în legătură cu accidentul, ar fi observat cum mașina de tractări auto, care a venit să ridice automobilul lui Dan Condrea ar fi făcut două drumuri.


FOTO: Gabriela Monica PelinCulmea, contactaţi telefonic, reprezentanţii firmei respective au declarat: „În primul rând, noi nu am dus bucăţi din maşină la Poliţia Buftea, ci în curtea Inspectoratului de Poliţie Ilfov, deci nu aveam cum să ne întâlnim. Cu siguranță nu ne-a văzut pe noi. Noi am fost chemaţi să venim cu platforma la locul accidentului, pentru că cel care a murit era sub maşină şi nu putea fi scos. Am stat blocaţi cu maşina noastră, de la ora 19.30 până la 1 noaptea. Am pierdut o grămadă de comenzi”. Şi reprezentanţii poliţiei ilfovene ne-au declarat că în perioada în care Gabriela a dat declaraţie, maşina de tractări nu a fost acolo.

Localnicii nu-l cunosc pe biciclist

Declaraţiile martorei se contrazic.

În ziua accidentului, ea a declarat că maşina condusă de Condrea s-a aflat în câmpul ei vizual, că a văzut când a derapat, dar nu și când s-a izbit de copac. Culmea, chiar a şi scris pe contul ei de Facebook că se afla la o distanţă de 300-400 de metri, apoi că a ajuns la locul tragediei la un interval de două minute.

În tot acest mister al producerii accidentului, în care şi-a pierdut viaţa fostul patron de la Hexi Pharma, nimeni nu ştie cine este cel de-al doilea martor, biciclistul.

Bărbatul ar fi spus, potrivit locuitorilor din zonă, că locuieşte în Corbeanca. Dubios, nimeni nu îl cunoaşte.

Gabriela Monica Pelin, martora care susține că a fost depășită în trafic de mașina lui Dan Condrea și-a schimbat declarația dată în seara accidentului, dumină, 22 mai.

Afirmații contradictorii

Surse din rândul anchetatorilor ne-au dezvăluit că, în prima declarație, dată la Poliția Buftea, ea a scris că Dan Condrea circula cu circa 150 de kilometri la oră.

Ulterior, în fața unui procuror de la Parchetul Buftea, Gabriela Pelin ar fi spus că ea circula cu 90 de kilometri pe oră, iar mașina în care s-ar fi aflat Condrea cu 120 de kilometri pe oră.