„Circa 10% dintre bulgari susțin că deja nu se mai pot susține financiar, după o lună de stare din urgență. Alți 20% cred că ar mai avea bani pentru cel mult o săptămână, iar 19,8% – pentru mai bine de jumătate de an, după cum arată datele unui studiu al Agenției pentru sondaje sociologice și de piață AFIS de la Sofia, care în perioada 11-13 aprilie a intervievat prin telefon 2.085 de cetățeni bulgari majori.

Lovitura financiară este mai puternică în cazul persoanelor ale căror venituri sunt oricum limitate.

Criza amplifică discrepanțele sociale, având în vedere că circa jumătate dintre cetățenii de peste 18 ani beneficiază de un tampon financiar pentru a rezista încă o lună de stare de urgență, iar unul din cinci poate fi liniștit în viitorul mai îndepărtat, arată AFIS.

Aproape jumătate dintre bulgari și-au pierdut deja locurile de muncă, în tot atâtea familii există cel puțin o persoană care are salariul redus, 28% sunt afectați de reducerea programului de lucru.

Circa 45% dintre cei angajați în domeniul turismului, hoteluri și restaurante, sunt deja fără un loc de muncă. Deocamdată sunt mai puțin afectați cei din domeniul serviciilor, comerțului, agriculturii și industriei.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE