Semifinalistele din Ligă, făcute mari şi de „Generația de Aur”. Dan Petrescu: „Barcelona va câștiga”

Semifinalistele din Ligă, făcute mari şi de „Generația de Aur”. Dan Petrescu: „Barcelona va câștiga”

Jucătorii români care au evoluat pentru Real Madrid, FC Barcelona şi Chelsea Londra au vorbit cu EVZ despre şansele fiecărei echipe la câştigarea trofeului.

Competiţia de elită a fotbalului european şi-a desemnat, miercuri seară, ultimele două semifinaliste.

Chelsea Londra şi Real Madrid au câştigat duelurile disputate pe teren propriu, cu Benfica (2-1), respectiv APOEL Nicosia (5-2), dublând victoriile obţinute în manşa-tur, şi au pătruns în "careul de aşi" al Ligii Campionilor, unde au mai obţinut biletele FC Barcelona şi Bayern München.

Confruntările pentru finala de la München se anunţă a fi cele mai spectaculoase din istoria întrecerii. Liderii naţionalei au jucat la aceste formaţii uriaşe

Ne puteți urmări și pe Google News

Chelsea va încerca să răzbune eşecul din penultimul act al competiţiei din urmă cu trei sezoane, când catalanii s-au calificat în finală după un gol marcat în ultimul minut, în timp ce Bayern - grupare aflată într-o formă excelentă - va miza totul pe atac în confruntarea cu Real Madrid, formaţie care caută al 10-lea trofeu în Ligă.

Componenţii "Generaţiei de Aur" au simpatiile împărţite înaintea duelurilor din semifinale. Dan Petrescu a jucat ani buni la Chelsea, în timp ce Gică Popescu şi Gică Hagi au evoluat la FC Barcelona, "Regele" prinzând două sezoane şi la Real Madrid. În ceea ce o priveşte pe Bayern München, un singur român a îmbrăcat tricoul bavarezilor: Andrej Nagy, un atacant maghiar născut la Vulcan, în 1923.Acesta a evoluat trei sezoane şi la Olympique Marseille, apoi a jucat câteva meciuri la Bayern, în 1945, într-o perioadă tulbure din istoria Germaniei.

Mijlocaşul Nicolae Simatoc a evoluat la FC Barcelona între 1950 şi 1952, cucerind un titlu în Spania şi marcând 2 goluri în 34 de partide jucate în Primera Division. LIGA CAMPIONILOR

Semifinalele

  • Chelsea - FC Barcelona
  • Bayern M. - Real Madrid

Partidele-tur se vor disputa pe 17 / 18 aprilie, iar returul - pe 24 / 25 aprilie DORINEL MUNTEANU

"Munti" avertizează Realul din Madrid

Andrei Călin

Dorinel Munteanu, antrenorul echipei Oţelul Galaţi, a evoluat timp de opt ani în Bundesliga. "Neamţul" a jucat pentru FC Köln, între 1995-1999, şi pentru VfL Wolfsburg, în intervalul 1999-2003. În 1996, fostul mijlocaş a fost declarat cel mai bun pasator din campionatul Germaniei.

Marele vis al lui Dorinel Munteanu este acela de a reveni în Bundesliga, de data aceasta ca tehnician.

"Munti" nu crede că Real Madrid va avea viaţă uşoară în "dubla" cu Bayern München. "Bavarezii formează o formaţie foarte solidă, care nu se va lăsa intimidată de jucătorii Realului. Pentru Bayern este foarte importantă finala Ligii Campionilor, mai ales că se va juca la München pe «Allianz Arena». Asta va fi o motivaţie în plus. Cele două meciuri vor fi extrem de tari şi este greu de dat un pronostic în privinţa echipei care va merge în ultimul act", a spus Dorinel Munteanu, fost component al "Generaţiei de Aur".

GHEORGHE HAGI "Barça e Barça!"

Daniel Conţescu

Gheorghe Hagi este singurul fotbalist român care a evoluat pentru Real Madrid (1990-1992) şi FC Barcelona (1994-1996).

Cu ambele echipe a câştigat Supercupa Spaniei (1990 şi 1994). "Regele" crede că spaniolii au prima şansă pentru a câştiga Liga.

"Sunt patru echipe foarte bune în semifinale, cu Real Madrid şi Barcelona favorite. Chelsea e în creştere de rezultate şi de joc. Bayern e o formaţie frumoasă, care marchează mult. Barça e Barça. E cea mai bună din toate timpurile, cu Messi, la 24 de ani, despre care zice toată lumea că poate fi numit într-o zi cel mai bun din istorie", ne-a spus ieri "Regele", care va onora semifinalele: va merge la meciul-retur cu Bayern, de la Madrid, dar va ajunge şi în Catalunia.

DAN PETRESCU

Cu gândul la Chelsea

Dan Petrescu pregăteşte formaţia rusă Kuban Krasnodar, dar visul lui este s-o antreneze cândva pe Chelsea Londra, echipă cu care a câştigat Cupa Angliei (1997), Cupa Cupelor (1998), Supercupa Europei (1998) şi Cupa Ligii (1998). Timp de patru ani, "Bursucul" a fost coleg cu italianul Roberto Di Matteo, interimarul londonezilor.

"Sunt foarte fericit că s-a calificat Chelsea în semifinale, şi, în adâncul sufletului meu, vreau să câştige Champions League. Totuşi, FC Barcelona este marea favorită şi vă spun că sigur va câştiga trofeul anul acesta. Acesta este crezul meu", ne-a declarat, ieri, unul dintre cei mai apreciaţi tehnicieni români ai momentului. "Sunt fericit că s-a calificat Chelsea. Totuşi, Barcelona este marea favorită şi vă spun că sigur va câştiga trofeul anul acesta.“ DAN PETRESCU, poreclit "The Legend" în perioada Chelsea Londra

GICĂ POPESCU

"Voiam APOEL în finală"

Andrei Călin

Gică Popescu a evoluat pentru FC Barcelona în intervalul 1995-1997. "Baciul" a fost coechipier cu Pep Guardiola, actualul antrenor al "extratereştrilor".

Fostul fundaş a reuşit performanţa de a fi căpitanul catalanilor, cu care a câştigat Supercupa Spaniei (1996), Cupa Spaniei (1997) şi Cupa Cupelor (1997). Gică e de părere că semifinalele vor fi mai echilibrate decât se anticipează.

"La nivelul ăsta, nu poţi vorbi despre favoriţi. Orice detaliu contează. Favorita mea este întotdeauna FC Barcelona. Mi-aş fi dorit să dea în finală peste ciprioţii de la APOEL. Dacă vor juca împotriva celor de la Real în ultimul act, va fi greu. Într-un singur meci mereu este greu. Cu certitudine, această echipă a Barcelonei este cea mai mare din istorie. Să ne rugăm să ţină cât mai mult forma asta incredibilă", ne-a spus "Baciul". "Cu certitudine, această echipă a Barcelonei este cea mai mare din istorie. De obicei o formaţie are un ciclu de 4-5 ani. Teoretic, la catalani s-ar cam încheia perioada fantastică. Văd însă că lucrurile merg perfect. Sunt uimitori.“ GHEORGHE POPESCU, fost căpitan la FC Barcelona

Citiți și:

  • Hagi explică eşecul din finala cu AC Milan. "M-am luat cu mâinile de cap când am văzut echipamentul"