Şeful veterinarilor din Suceava pune vacile în ghips. Şi culmea, le salvează de la abator, desi toti specialistii il contrazic

Şeful veterinarilor din Suceava pune vacile în ghips. Şi culmea, le salvează de la abator, desi toti specialistii il contrazic

Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare din Suceava, doctorul Petrea Dulgheru, a reuşit o performanţă inedită în domeniul său salvând de la abator o vacă de carne de rasă franceză, care a căzut în perapastie şi şi-a fracturat unul dintre membre.

Dulgheru i-a pus bovinei ghips şi timp de o lună a supravegheat-o îndeaproape. Recent, şeful veterinarilor suceveni i-a scos bovinei ghipsul, iar animalul a mers fără să şchiopăteze, semn că fractura s-a vindecat.

Vacă cu pricina, din rasa franceză de carne charolaise, estimata la peste 2000 de euro, aparţine unui prieten de-al doctorului Petrea Dulgheru, care a apelat la ajutorul acestuia după ce bovina i-a căzut în prăpastie.

"Este  un caz unic în România, să salvezi o bovină cu fractură de radius şi ulnă. Am întrebat la centrele universitate şi toţi specialiştii mi-au zis că animalul merge la abator. Eu am zis nu şi până la urmă bovina nu a mers la abator ci merge pe picioarele ei. Este un mesaj că oricând în medicină este loc de încercat. Niciodată nu trebuie să spui nu, speranţa moare ultima...".

Ne puteți urmări și pe Google News

Contactat telefonic, prof. univ. dr. Ioan Burtan, profesor în chirurgie veterinară din cadrul Facultăţii de Medicină Veterinară Iaşi, s-a arătat surprins de reuşita colegului de la Suceava.

"La animalele mari fracturile sunt considerate incurabile şi în special la bovină care nu poate sta un timp mai îndelungat în picioare. La cabaline au mai fost cazuri, dar la bovine nu am mai întâlnit astfel de situaţii. Dacă a reuşit să salveze o bovină cu o astfel de fractură nu pot decât să-l felicit pe colegul de la Suceava", a declarat profesorul în chirurgie veterinară.