Evenimentul Zilei > Actualitate > Şeful unui post de radio acuză primarul PNL din Tecuci că i-a blocat emisia
Şeful unui post de radio acuză primarul PNL din Tecuci că i-a blocat emisia

Şeful unui post de radio acuză primarul PNL din Tecuci că i-a blocat emisia

Directorul Radio Tecuci a adresat o scrisoare deschisă unor ONG-uri, prin care reclamă faptul că emisia postului de radio pe care îl conduce ar fi fost întreruptă la ordinul primarului PNL al Tecuciului, Tuchel Gerdardt.

Cristian Petrachii-Pohrib susţine că emisia a fost întreruptă prin deconectarea emiţătorului de la sursa de energie electrică, de către preşedintele Asociaţiei de locatari şi de către co-preşedintele PNL Tecuci, care are şi calitatea de consilier judeţean, Liviu Butunoi.

"Pe data de 18 iunie 2015, în jurul orei 15.50, emisia Radio Tecuci a fost întreruptă la ordinul primarului PNL al Tecuciului, Tuchel Gerhardt, ca urmare a difuzării buletinului de știri din acea zi”, scrie Petrachii-Pohrib.
 
"Cu o zi înainte, președintele asociației de locatari, Fotache Zaharia, m-a avertizat că a primit o scrisoare de la Primăria Tecuci în care s-ar afirma că postul Radio Tecuci ar funcționa ilegal și în care i s-ar solicita să mă prezint la Primărie și să întru în legalitate, invocându-se faptul că nu am autorizație de construcție pentru antenă radio instalată pe bloc (conform legii, la dimensiunile antenei, constând într-o țeava de 1,5 m înălțime pe care sunt amplasați dipolii, nu este necesară autorizație de construcție)”, afirmă directorul Radio Tecuci.
 
Petrachii-Pohrib mai spune că, în cadrul discuției cu președintele asociației de locatari, i s-a spus că a difuzat câteva știri care l-au supărat pe primarul Tuchel Gerhardt și i s-a pus în vedere să îşi regleze situația cu edilul, altfel "să-și ia antena de acolo".  
 
În data de 18 iunie, după difuzarea buletinului de știri, a fost întreruptă alimentarea cu curent electric a emițătorului, cu următoarea explicație ulterioară a președintelui asociației: "Nu ai vrut să dai la pace cu primarul, gata, am închis curentul”, se mai arată în scrisoarea deschisă.