Evenimentul Zilei > Social > Șeful Poliției Române, Bogdan Despescu, înaintat în grad de chestor șef de poliție
Șeful Poliției Române, Bogdan Despescu, înaintat în grad de chestor șef de poliție

Șeful Poliției Române, Bogdan Despescu, înaintat în grad de chestor șef de poliție

Prin decret semnat de președintele Klaus Iohannis, cu ocazia Ziliei Naționale a României, șeful Inspectoratului General al Poliției Române, chestorul principal de poliție Bogdan Despescu a fost înaintat în gradul de chestor șef de poliție.

Decretul semnat de șeful statului, și contrasemnat de premierul Mihai Tudose, prin care șeful Poliției Române, chestor principal de poliție Bogdan Despescu a devenit chestor șef de poliție, cu trei stele, a apărut, astăzi, în Monitorul Oficial. Coincidența face ca, exact în urmă cu un an, în data de 29 noiembrie 2016, chestorul Bogdan Despescu era înaintat din gradul de chestor de poliție în chestor principal de poliție, cu două stele. 

Bogdan Despescu a absolvit Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza“ în anul 1995, ulterior ocupând diferite funcții în cadrul Inspectoratelor de Poliție ale Județelor Buzău și Prahova până în luna aprilie 2014 când a preluat conducerea  IPJ Constanța. În data de 10 decembrie 2015, Bogdan Despescu a fost numit șeful Poliției Române. Este Doctor în domeniul Ordine Publică și Siguranță Națională. 

Chestorul șef de poliție Bogdan Despescu este născut în județul Buzău, are 45 de ani, este căsătorit și are un copil. Ani de zile a lucrat ca ofițer specialist în Investigarea Fraudelor timp în care s-a specializat în Management în cadrul studiilor postuniversitare. În 2012, Bogdan Despescu a primit Ordinul Bărbăţie şi Credinţă în grad de Ofiţer. De cel mai înalt grad, chestor general de poliție, îl mai desparte o singură stea.