Abdel Elah al-Khatib, fostul ministru iordanian şi emisar al ONU în Libia, a fost propus pentru postul de emisar special în Siria al Ligii Arabe de către şeful Ligii, Nabil Elaraby, în timpul unei reuniuni a miniştrilor de Externe din ţările arabe, la Cairo.
Liderul Ligii a acceptat demisia lui Mohammed al-Dabi, generalul sudanez care a condus misiunea observatorilor în Siria şi care a renunţat la această funcţie în timpul reuniunii.
Luptele continuă în Siria

Între timp, forţele de securitate ale guvernului sirian folosesc prizonieri civili ca scuturi umane, plasându-i pe tancuri în oraşul Homs, aflat sub asediu, pentru a preveni atacurile venite din partea Armatei Libere Siriene, relatează activiştii opoziţiei, citaţi de CNN.

Această tactică a fost adoptată, aparent, după un nou bombardament care a avut loc, azi, în cartierul Baba Amr, spun localnicii, lăsând în urmă cel puţin 8 morţi. "Casa mea se clatină. Sunt aproape mort din cauza asediului", spune un activist al opoziţiei pe nume Omar.
Trei civili au fost ucişi, astăzi, susţine şi organizaţia Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului. Un al patrulea civil a fost ucis de focuri de armp lângă oraşul Bab Houweid.
Primul general sirian asasinat
Trupele guvernamentale au intrat în oraşul Zabadani, care a fost, pentru scurt timp, sub comanda rebelilor, săptămâna trecută.

Activiştii susţin că 35 de oameni au murit, ieri, iar un general a fost omorât în Damasc. Generalul de brigadă Isa al-Kholi, directorul unui spital militar sirian, a fost ucis de membri au "unui grup terorist armat", imediat după ce a plecat de acasă, în nordul capitalei siriene, a anunţat agenţia de stat.
Este primul ofiţer de rang înalt din capitală asasinat de la începutul revoltelor, în luna martie a anului trecut, precizează BBC.