“Președintele regiunii Lombardia Attilio Fontana s-a prezentat la conferința de presă, purtând mască, alături de vicepreședintele Crucii Roșii chineze, Sun Shuopeng. „Cel care a gestionat în mod direct situaţia din Wuhan este uimit să vadă prea multe persoane pe străzile italiene, prea multe persoane care folosesc transportul public și prea puține persoane cu măști”, a subliniat Fontana. „Primul său sfat este că măsurile nu sunt prea rigide”.

„Trebuie să oprim toate activitățile economice, toată lumea trebuie să stea acasă, toată lumea trebuie să își aducă propria contribuție. Viața oamenilor este cea mai importantă, nu avem o a doua alegere în fața vieții. Aici nu aveți măsuri destul de severe, sunt oameni pe stradă, transporturile în comun funcționează, aveți oameni în hoteluri, nu purtați măști”, a spus Shuopeng, amintind că „în spitalele din Wuhan, medicii au putut începe tratarea pacienților și au putut reduce numărul bolnavilor la o lună după ce au adoptat blocarea completă a orașului”. „Dacă sunt sporite măsurile de carantină, este mai ușor să găsiți persoanele expuse, care pot avea un tratament mai bun”, a declarat chinezul.

„Cu siguranță voi vorbi cu premierul pentru a afla ce se poate face în cel mai scurt timp posibil”, a adăugat Fontana. Cererea sa va fi „să se ia măsurile care au fost sugerate” cu oprirea activităților de producție și a transporturilor publice”.