Evenimentul Zilei > Actualitate > Ședință de urgență pe tema coronavirusului! Guvernul României, îngrijorat
Ședință de urgență pe tema coronavirusului! Guvernul României, îngrijorat

Ședință de urgență pe tema coronavirusului! Guvernul României, îngrijorat

Șefii Ministerului de Interne și celui al Sănătății Publice vor participa, luni, la o ședință de urgență pentru a discuta măsurile care vor fi luate pentru a împiedica o epidemie cu coronavirus.

Comitetul de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor constituit la Ministerul Sănătăţii și cel pentru Situații de Urgență, de la Ministerul de Interne, se vor întruni azi, de urgență, pentru a discuta măsurile care vor fi dispuse. Cei de la Ministerul Sănătății susțin că până în prezent, autoritățile italiene nu au raportat niciun caz al unui cetățean român care să fie infectat cu coronavirus.

Până atunci, autoritățile naționale și județene achiziționează cantități mari de substanțe biocide, care să fie pulverizate în spațiile publice, pentru a preveni infectarea cu Covid2019.

Primele măsuri luate de autorități se pot vedea la vămile din vestul României, precum și pe aeroporturi, unde oamenii sunt controlaţi, consultaţi şi puşi să completeze chestionare.

Recomandări pentru populație: evitaţi să vorbiţi cu persoanele bolnave sau să daţi mână cu ele şi purtaţi mască de protecţie. Iar dacă totuşi ați intrat în contact cu o persoană bolnavă, evitaţi să vă atingeţi gura, nasul şi ochii. Nu uitaţi de spălatul pe mâini cu apă şi săpun, sau cu soluţii pe bază de alcool ori de câte ori este necesar.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a declarat că virusul Covid2019 nu are tratament. ”Coronavirsul nu are tratament și nici vaccin. Se tratează simptomatic. Dacă se agravează situația, se apelează la Terapie Intensivă. Se recomandă ca cei care au simptome să nu se trateze singuri, să nu ia antibiotice. Nu avem un vaccin pentru el. Când vom avea vaccin, se va putea controla răspândirea lui și se va putea reduce la maximum răspândirea lui. Până nu avem vaccin nu știm dacă nu se va schimba ca și comportament și ca impact. Pe parcurs, poate suferi mutații, iar manifestarea sau impactul poate fi mai serios”, a spus Raed Arafat.