Mâna dreaptă a lui Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Chițoiu, și Liviu Dragnea au discuții cruciale, în acest moment, în biroul șefului Senatului, după ce Mihai Tudose a confirmat, luni seară, că se pregăteşte o remaniere a Guvernului şi că ar fi vorba despre cinci miniștri.

Călin Popescu Tăriceanu este plecat într-o deplasare externă până joi, motiv pentru care o ședință a coaliției în care să se discute ultimele chestiuni guvernamentale nu va avea loc, cel mai probabil, până când se va întoarce și liderul ALDE.

ALDE nu este de acord cu schimbarea unuia dintre miniștri vizați de remaniere, respectiv ministrului delegat pentru relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, susțin surse politice citate de Antena 3.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu nu ar mai vrea încă o schimbat a Guvenrului, a două în doar câteva luni de la demiterea fostului premier Sorin Grindeanu prin moțiune de cenzură.

La Palatul Parlamentului este așteptat să ajungă în cursul acestei zile și Mihai Tudose, pentru a purta o discuție cu Liviu Dragnea, dar și cu ceilalți membri ai PSD.

Aproape certă este plecarea celor trei miniştri cu probleme penale: Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Viorel Ilie. Ceilalţi ar putea fi Ilan Laufer şi Răzvan Cuc, poate şi Liviu Pop, potrivit unor surse politice, citate de postul de televiziune mai sus menționat.