Lista neagră a premierului Mihai Tudose îi include pe toţi cei care au sau au avut probleme cu legea, inclusiv pe cei care sunt anchetaţi de DNA.

Ministrul Dezvoltării şi mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea în Guvern, Sevil Shhaideh, precum şi ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, sunt anchetaţi de DNA pentru abuz în serviciu, în dosarul Belina.

Un al treilea ministru care se pare că are probleme de natură penală este cel delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie. Acesta a fost acuzat că ar fi aranjat concursul pentru angajarea funcţionarilor publici.

Premierul Mihai Tudose declară că oficialii de la Bruxelles i-au spus clar că miniştrii cu probleme penale ar trebui să părăsească Guvernul.

Printre miniştrii contestaţi se află și Liviu Pop, ministrul Educaţiei, pentru desele greşeli de exprimare, dar şi pentru faptul că la începutul anului școlar, elevii de clasa a V-a nu au avut manuale școlare.

Ilan Laufer şi Răzvan Cuc sunt ultimele nume adăugate pe lista neagră. Lui Laufer i se reproşează inactivitatea guvernamentală, în timp ce Cuc a fost criticat de foarte multe ori pentru lipsa de eficienţă în ceea ce priveşte proiectele de infrastructură, scrie Antena3.