Evenimentul Zilei > Politica > Ședință cu scandal la PSD! Viorica Dăncilă ar putea pierde tot… – UPDATE
Ședință cu scandal la PSD! Viorica Dăncilă ar putea pierde tot… – UPDATE

Ședință cu scandal la PSD! Viorica Dăncilă ar putea pierde tot… – UPDATE

Organizația de femei a PSD se va reuni azi în ședință, ca urmare a convocării făcute de Viorica Dăncilă, care este președintele interimar al femeilor social-democrate.

UPDATE 2 – La finalul ședinței, Viorica Dăncilă a declarat că va rămâne președinte la Organizația de Femei a PSD.

Întrebată dacă se simte amenințată în partid de Paul Stănescu și Carmen Dan, fostul lider al PSD a răspuns: „așa este în democrație unii te critică, alții te apreciază, fiecare își spune punctul de vedere. Nu, nu mă simt amenințată. Eu, în rest, nu o să procedez în același mod. Dacă o să am ceva de reproșat o să le spun colegilor mei așa cum am făcut așa cum am fost președinte. Am avut o discuție cu Paul Stănescu, eu cred că lucrurile se vor așeza. Este normal ca după alegeri, în momentul în care s-au pierdut alegerile să existe și voci care să conteste în partid. Departe de realitate (declarația lui Paul Stănescu privind „blatul” cu Klaus Iohannis – n.r.) este clar că nu a existat un blat, când există un blat înseamnă că trebuie să câștige un câștig de ambele părți. Eu am pierdut pierdut funcția de premier, am pierdut la alegerile prezidențiale nu am primit nimic în schimb, decât votul oamenilor iar pentru mie acest lucru este foarte important”, a declarat fostul lider PSD.


UPDATE – „Discut foarte des cu domnul Ciolacu, este normal. Suntem în aceeași echipă și trebuie să avem un dialog permanent. Și ieri am avut o discuție. Despre prioritățile PSD, despre modul în care ne implicăm fiecare dintre noi, despre echipa PSD și bineînțeles despre măsurile pe care trebuie să le luăm și despre ceea ce face actualul Guvern.

Susținerea(pentru un mandat plin la OFSD – n.r.) trebuie să vină atât din partea conducerii dar știți foarte bine că este un vot din partea colegelor mele din OFSD. (…) Așa este statutul, interimatul este votat în CExN și nu cred că sunt multe colege pentru că întotdeauna am avut o legătură foarte bună cu colegele mele din PSD. De fapt, am fost președintele organizației de femei care a susținut cele mai multe femei în funcțiile de conducere.

Din păcate, e o relație mai rece (cu Carmen Dan – n.r ) dar acest lucru îl vom lămuri în interiorul partidului”, a declarat Viorica Dăncilă înaintea ședinței Organizației de Femei a PSD.


Tensiuni în rândul organizației de femei a PSD. Fostul premier al României, Viorica Dăncilă a convocat, vineri, ședința Comitetului Executiv al Organizației de Femei a PSD, a cărei conducere a preluat-o interimar după ce și-a dat demisia din fruntea partidului.

Se anunță o ședință tensionată, fostul ministru de Interne, Carmen Dan făcându-i campanie negativă Vioricăi Dăncilă, deoarece vrea că aceasta să nu mai aibă nicio funcție în partid, potrivit realitatea.net.

Viorica Dăncilă a devenit președinte la organizația de femei, după ședința Comitetului Executiv din 27 noiembrie, când a hotărât să demisioneze de la conducerea PSD.

Întreaga conducere a PSD a fost dizolvată, după  demisia majorității membrilor Biroului Permanent, conducerea fiind preluată de Marcel Ciolacu, care a fost numit președinte interimar, și de Paul Stănescu, care a fost numit secretar general.