Evenimentul Zilei > Actualitate > Secunda după care a URMAT IADUL. Clipa în care VIEŢILE a zeci de oameni s-au SFÂRŞIT
Secunda după care a URMAT IADUL. Clipa în care VIEŢILE a zeci de oameni s-au SFÂRŞIT

Secunda după care a URMAT IADUL. Clipa în care VIEŢILE a zeci de oameni s-au SFÂRŞIT

Scenele de groază din clubul Colectiv puteau fi evitate. La un moment dat, văzând că artificiile au aprins focul, solistul trupei a cerut un stingător. Din păcate, acest lucru a fost o cerere imposibil de îndeplinit pentru organizatori.

În fotografia de mai sus, se poate vedea clar că incendiul se poate evita dacă se acţiona promt. Din păcate, focul s-a extins cu repeziciune, iar tragedia nu a mai putut fi împiedicată. Astfel, Vlad Buşcă notează pe Facebook că nu a fost vorba de nici o explozie, ci de “artificii simple care au sărit pe stâlpul din faţă”

Legat de incident, nu a fost nicio explozie ci artificii simple care au sarit pe stalpul din faţă, asta e poza. În 5 secunde a ars tot buretele, in 30 de secunde cred ca ardea tot,” a scris acesta pe Facebook, postând şi o imagine cu începutul focului de artificii.

Un filmuleţ care circulă pe internet arată că aceste materiale care se folosesc la izolarea fonică a cluburilor sunt foarte inflamabile. Vedeţi experimentul în filmuleţul de mai jos.

În incendiul din Colectiv au murit 27 de persoane, peste 160 fiind rănite. O parte din victime sunt încă neidentificate. Guvernul a decretat trei zile de doliu national după această tragedie. Conform martorilor, în momentul în care s-a produs tragedia în club erau aproximativ 400 de persoane.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: