Evenimentul ZileiInternationalSecretul pentru a consuma mai puține calorii. Experiment în restaurantele tip fast-food

Secretul pentru a consuma mai puține calorii. Experiment în restaurantele tip fast-food

Secretul pentru a consuma mai puține calorii. Experiment în restaurantele tip fast-food
Cercetătorii de la Universitatea Harvard au găsit o soluție pentru a consuma mai puține calorii.

Nu-i ceva complicat, e chiar simplu: meniul unui restaurant trebuie să-i anunțe pe clienți cu privire la numărul de calorii din fiecare de mâncare! S-a făcut un astfel de studiu și a reieșit că, în medie, un client consumă cu 60 de calorii mai puține dacă citește pe meniu ce conține mâncarea lui!

Harvard University a efectuat un studiu-gigant, de trei ani, în care s-au analizat peste 50 de milioane de comenzi date la restaurante de tip fast-food. Metoda americanilor a început să fie folosită și de britanici, scrie Daily Mail, care informează că șefii din Sănătate iau în considerare introducerea obligatorie a etichetelor cu numărul de calorii pentru fiecare produs comercializat.

În SUA, echipa condusă de dr. Josh Petimara a cercetat doar lanțurile de tip fast-food din statele sudice, acolo unde rata obezității e printre cele mai mari din țară. S-au calculat caloriile totale pentru fiecare element din meniu și s-au făcut cinci categorii – feluri principale, secundare, deserturi, zahăr și băuturi îndulcite și condimente.

Concluzia a fost că, după ce clienților li s-a spus câte calorii conține fiecare produs, s-a observat o scădere imediată de 60 de calorii pe fiecare comandă în parte!


Accesează: