„Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) îşi face treaba în mod corespunzător în contextul noii crize de coronavirus”, a declarat sâmbătă diplomaţia rusă, combătând criticile americane la adresa agenţiei internaţionale, scrie Agerpres.

„Cred că OMS îşi îndeplineşte rolul de lider şi de agenţie de coordonare.Da, nu este ideal. Dar nimeni nu este perfect”, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

După mai bine de trei luni de la începerea pandemiei, Donald Trump, a declarat că SUA nu va mai contribui la bugetul OMS, întrucât ar fi vina organizația pentru modul în care s-a gestionat întreaga situație, lucru ce a dus la moartea a sute de mii de persoane. Acesta susține și că OMS a acordat prea multă încredere Chinei.

Trump a susţinut că greşelile OMS au permis ca virusul să se transforme într-o pandemie care a infectat milioane de oameni la nivel mondial şi a dus la aproape 200.000 de decese de COVID-19, boala respiratorie pe care virusul o poate cauza.

Dar Lavrov a spus că el consideră că o astfel de critică are prea puţin legătură cu performanţa OMS.

„În opinia mea, oamenii vor să folosească astfel de atacuri pentru a-şi justifica propria abordare, care a venit prea târziu şi nu a fost adecvată”.