Daily Star anunţă că tânărul a petrecut 18 luni testând şi încercând mai multe variante până când a ajuns la aceea care seamănă cu reţeta celebră folosită de la lanţul de restaurante al KFC.

Tânărul este originar din Warwickshire (n.r. – comitat din centrul Angliei) este ferm convins că a reuşit să recreeze celebra reţetă a Colonelului, secret rămas intact generaţii întregi.

„Mi-a luat 18 luni, dar am reprodus-o.

Trebuie să ai o friteuză şi ai nevoie de amestecul corect de ierburi şi condimente.

Uleiul trebuie să fie între 160-165 grade, nici mai mult, nici mai puţin.

Puiul trebuie să fie la temperatura camerei şi trebuie să foloseşti albuş cu lapte pentru compoziţie”, a transmis Fell pe Twitter.

Reţeta şi modul de preparare:

„Cinci căni de făină simplă

Faina cu agent de creştere încorporat

Patru linguri de ardei iute

Două linguri cu praf de usturoi

Două linguri de piper alb

O lingură de ghimbir

O lingură de pudră de muștar

O lingura de ţelină sărată

O lingură de ardei negru

O jumătate de lingură de cimbru

O jumătate de lingură de oregano

O treime dintr-o lingură de sare de mare

Un ou bătut

Pui

Combinați făina și condimentele împreună

Creați un amestec nou folosind trei părți din amestecul dvs. de făină de condimentare cu o parte făina cu agent de creştere.

Rotiți puiul în oul bătut și apoi în amestecul de condimente.

Se prăjesc într-o friteuză adâncă timp de cinci până la șase minute la 162,5C

Introduceți într-un cuptor preîncălzit la 80° C

După ce ați prăjit tot puiul, dați fiecărei bucăți 90 de secunde de prăjire în plus. Acest lucru le va menține fierbinţi și va asigura că toate sunt gata în același timp.”

„Chiar nu poţi remarca diferenţa”, mai spus Dan, care deja se gândeşte să fixeze un preţ de 6 lire sterline pentru 20 bucăţi de pui din propria reţetă despre care susţine că este similară cu aceea folosită de gigantul KFC.