Evenimentul Zilei > International > Secretul fabulos al unui milionar. Cum te poţi pensiona după cinci ani de muncă
Secretul fabulos al unui milionar. Cum te poţi pensiona după cinci ani de muncă

Secretul fabulos al unui milionar. Cum te poţi pensiona după cinci ani de muncă

Un tânăr din Canada a reuşit să iasă la pensie după numai cinci ani de muncă.

Mike Rosehart are acum 27 de ani şi a povestit cum a putut să se „pensioneze” la vârsta de 24 ani.

Până la această vârstă, Mike a reușit să economisească 1 milion de dolari canadieni, adică peste 760.000 de dolari americani. Aceşti bani, Mike vrea să-i gestioneze în așa fel încât să nu mai fie necesar să se angajeze vreodată.

Profesia tânărului este una dintre cele mai bine plătite, adică, este analist IT. În perioada cât a lucrat a făcut economii drastice și a trăit extrem de modest în decursul puținilor ani în care a muncit și și-a cumpărat prima lui casă la vârsta de 19 ani.

În prezent, Mike se bucură sută la sută de timpul său, alături de soție – Alyse, 28 de ani – și de cei doi copii ai lor.

Tânărul pensionar spune că ceea ce plănuiește este perfect realizabil și, mai mult de-atât, are și trei „elevi” pe care îi învață cum să economisească și să jungă ca el.

„Secretul pensionării timpurii este: cheltuiește puțin, câștigă mai mult. Este foarte dificil să aplici asta, pentru că cei mai mulți nu se pot lipsi de cafeaua de la Starbucks, călătorii în străinătate sau cel mai nou model de telefon. Amânarea recompenselor este secretul FIRE”, spune Mike.

Planul său a fost bine gândit, încă din 2010, din perioada în care era student la Ontario, Canada. A fost inspirat și de o carte a astrofiziacianului danez Jacob Lund Fisker, care spune că orice persoană cu un venit mediu își poate câștiga relativ repede independența financiară.

„El spune că oricine se poate pensiona după cinci ani de muncă. Aveam 17 ani când am citit despre asta”, a spus tânărul.

Nu i-a fost deloc greu să facă economii la sânge pentru că a trăit modest toată viața, fiind crescut doar de mamă.

Tânărul are și un canal de YouTube unde explică pas cu pas cum a procedat ca să ajungă pensionar la 24 de ani, potrivit digi24.ro