O nouă situație tenisionantă s-a produs între Pițurcă și conducătorii echipei Al Ittihad, după cea din primul mandat ca antrenor la echipa din Jeddah, atunci când „Piți” a fost la cârma „galben-negrilor” în perioada octombrie 2014-iulie 2015.

De această dată, șeicii clubului s-au supărat pe român și au depus o plângere pe numele său, prin intermediul căreia l-au acuzat pe Pițucă că a comis un abuz şi a incitat fanii echipei, dar poliţia a decis să nu demareze urmărirea penală. Autoritățile din Jeddah au anunțat că antrenorul român nu a făcut nicio acțiune ilegală şi i-au cerut Ministerul Saudit al Sportului să-i elibereze viza de călătorie în regim de urgenţă, anunță presa saudită.
Conform legislaţiei din Arabia Saudită, o persoană venită cu contract de muncă nu poate părăsi ţara fără acordul angajatorului.

Piţurcă s-a adresat Ambasadei României, iar în cele din urmă Ministerul Saudit al Sportului a decis să-i elibereze viza. 

„Încă de la data contactării Ambasadei României la Riad de către cetăţeanul român, la 14 iulie 2016, misiunea diplomatică a menţinut permanent legătura cu acesta şi cu reprezentanţii clubului cu care colabora.

Ambasada României la Riad a pus la dispoziţia cetăţeanului român un avocat şi un translator, însă acesta a declinat oferta, motivând că beneficiază deja de aceste servicii”, a precizat MAE.