Agricultorii spun că de vină este Administraţia Naţională de Meteorologie. Motivul este halucinant. Fermierii spun că ANM nu i-a avertizat că va fi secetă şi sunt decişi să facă plângere penală împotriva instituţiei, informează ziarulring.ro.
Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România, susţine ca ANM trebuie să răspundă cumva pentru prognozele date. “Vom face plângere penală împotriva ANM pentru că ne-a informat greşit. A prognozat că în Moldova va ploua câte 20-30 de litri pe metru pătrat. Unde, mă? O să scoatem toate prognozele şi avertizările de ploaie pe care le-au făcut, în special că luna mai va fi ploioasă”, a spus preşedintele LAPAR.

Legumele pur şi simplu fierb în câmp”, a mai spus Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România. Acesta mai spune că absenţa ploilor va face, ca de la jumătate lunii august, produsele româneşti să dispară de pe piaţă.

Preşedintele LAPAR a dezvăluit care sunt cele mai afectate culturi. “Cele mai afectate sunt culturile de porumb, floarea-soarelui, grâu şi rapiţă. Asta la nivel de ţară, dar sunt zone în care procentele de distrugere a culturilor sunt foarte mari. Cea mai calamitată pe toate culturile este Moldova. Este dezastru pentru că nu a mai plouat de trei luni şi temperaturile cele mai ridicate tot în această zonă s-au înregistrat”, a declarat Laurenţiu Baciu.