Evenimentul Zilei > Justitie > Sebastian Ghiță susține că a închiriat un avion pentru doctoratul șefei DNA
Sebastian Ghiță susține că a închiriat un avion pentru doctoratul șefei DNA

Sebastian Ghiță susține că a închiriat un avion pentru doctoratul șefei DNA

O informație furnizată de stiripesurse.ro arată că senatorul Sebastian Ghiță a depus la Parchetul General indicativul avionului privat care a fost folosit pentru obținerea semnăturilor judiciare pentru doctoratul șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

 Ghiță le-ar fi spus procurorilor că a închiriat un avion privat, pentru a călători prin țară și pentru a convinge experții să semneze lucrarea de doctorat. Deputatul susține că persoana care l-a însoțit pentru a ajunge la avocatul Gheorghe Mateuț, pentru ca acesta din urmă să îi dea girul Laurei Codruța Kovesi, a fost ministrul delegat pentru învățământ superior Mihnea Costoiu.

Costoiu a fost la Cluj

Pentru a întări aceste afirmații, Sebastian Ghiță a declarat, la B1TV, că cei care investighează acest caz „trebuie să se întrebe dacă domnul Costoiu a fost la Cluj”. Dincolo de această afirmație, trebuie precizat că avocatul Gheorghe Mateuț este din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj. Totodată, Sebastian Ghiță a mai afirmat că „au fost mai multe deplasări, fiind trei experți care trebuiau să-și dea acceptul”. Deputatul a fost audiat, ieri, la sediul Parchetului General, în dosarul în care a depus autodenunţ, în care susţine că a participat la plagiatul tezei de doctorat a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Nu este un act de răzbunare”

La ieşirea de la audieri, deputatul a susţinut că a fost prieten cu Kovesi, însă, acum, o acuză de abuz. „Sunt cercetat de doi ani de zile şi se vede că ceea ce se întâmplă la DNA este abuziv şi deasupra legii. Nu este niciun act de răzbunare, cât suntem cercetaţi în măsura legii, dar când se măsluiesc şi se falsifică probe, mai ales din partea unui procuror, nu e ok”, a precizat Ghiţă după ce a ieşit de la audieri, citat de mediafax. ro. Săptămâna trecută, Sebastian Ghiţă a formulat un autodenunţ prin care a susţinut că a participat, alături de alţi demnitari, la măsluirea raportului comisiei tehnice privind teza de doctorat a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi