Modelul Seat Ibiza ST (break), a treia versiune a automobilului spaniol de clasă mică, a ajuns, în această lună, și la dealerii mărcii din România.

Breakul iberic de clasă B are un preț minim de 11.191 de euro cu TVA inclusă. Cea mai scumpă versiune – 1.6 TDI-105 CP Sport – costă însă 18.590 de euro.

Seat Ibiza ST are o lungime de 4,23 metri şi un portbagaj cu o capacitate de 430 de litri. Breakul este mai lung cu 22,5 centimetri decât hatchback-ul gamei, dar dispune de un portbagaj inferior concurenţilor direcţi, Skoda Fabia Combi (480 de litri) sau Renault Clio Grad Tour (439 de litri).

Seat Ibiza ST oferă şase versiuni de motorizare, dintre care patru supraalimentate, care dezvoltă între 75 şi 105 cai-putere. Printre acestea se numără şi noile unităţi de 1.2 litri, pe benzină (TSI, 105 CP, disponibilă din septembrie) şi motorină (TDI, 75 CP).

Toate motoarele sunt conectate la o cutie de viteze manuală cu 5+1 trepte. Unitatea 1.2 TSI poate fi achiziționată și împreună cu transmisia automată DSG cu 7+1 rapoarte.

Gama Ibiza ST dispune de patru variante de echipare, Reference (de bază), Ecomotive (numai cu 1.2 TDI – 75 CP), Style și Sport (de top).

Între echipamentele oferite standard amintim: ABS, airbaguri frontale și laterale pentru locurile din față, aer condiționat manual, radio-CD (MP3) cu patru difuzoare, geamuri față electrice, închidere centralizată, coloană direcție ajustabilă pe două direcții și scaun șofer reglabil pe înălțime.