Evenimentul Zilei > Sport > Seara românilor în Europa League. Nicolae Stanciu, faţă în faţă cu Ianis Hagi
Seara românilor în Europa League. Nicolae Stanciu, faţă în faţă cu Ianis Hagi

Seara românilor în Europa League. Nicolae Stanciu, faţă în faţă cu Ianis Hagi

Faza optimilor de finală ale Europa League îi va pune, în această seară, faţă în faţă pe cei doi internaţionali români Nicolae Stanciu şi Ianis Hagi.

Om de bază în primul unsprezece al tehnicianului Jindrich Trpisovsky, Nicolae Stanciu va începe, din postura de titular, confruntarea cu noua campioană a Scoţiei, Glasgow Rangers. De partea cealaltă, Ianis Hagi nu este sigur că va fi aruncat în luptă pe teren, încă din primul minut, de fostul jucător legendar al lui Liverpool, Steven Gerrard.

Fiul lui Gică Hagi aşteaptă cu emoţii întâlnirea cu Stanciu şi crede că are de partea sa toate atuurile pentru a contrbui, încă de la începutul partidei, la un joc ofensiv al scoţienilor, în deplasarea de la Praga.

„Îl cunosc foarte bine pe Stanciu. Am jucat în ultimii doi ani împreună, la naţionala României şi ştiu la ce să mă aştept. Faptul că Stanciu evoluează pentru Slavia Praga reprezintă un avantaj pentru mine” a prefaţat, cu mult optimism în glas, decarul reprezentativei tricolore disputa cu liderul din Cehia.

Hagi deplânge absenţa suporterilor

La mai puţin de o săptămană distanţă după ce trupa de pe „Ibrox Stadium” şi-a asigurat deja matematic titlul, Ianis Hagi deplânge că            alb – albaştrii nu vor putea fi încurajaţi în partida din capitala Cehiei, de inimoasa galerie a lui Rangers.

„Va fi un meci frumos, dar, din păcate, nu vom avea fani în tribune. În sezonul acesta, ne lipseşte foarte mult susţinerea suporterilor. Staff-ul tehnic a pregătit foarte bine această partidă şi suntem pregătiţi să obţinem un rezultat bun” este mesajul războinic al fotbalistului în vârstă de 22 de ani, care va rata prezenţa la turneul final al Campionatului European rezervat juniorilor Under 21.

Duelul Stanciu – Hagi, condus de la centru de o brigadă de arbitri din România

Meciul dintre Slavia Praga şi Glasgow Rangers, care va debuta de la ora 20:00, va fi condus de la centru de o brigadă de arbitri din România, compusă din centralul arădean Ovidiu Heţegan şi asistenţii Vasile Marinescu şi Sebastian Gheorghe. Arbitru de rezervă va fi Istvan Kovacs.