Printre atracțiile ce nu ar trebui ratate în Taiwan, cuprinse într-o selecție a ziarului francez Le Figaro, se numără capitala Taipei, metropolă cu șase milioane de locuitori, dominată de turnul Taipei 101, cu o înălțime de peste 500 de metri, sau templul din Longsham, ansamblu religios construit în 1738, în permanență foarte frecventat de credincioși, considerat o minune a Taiwanului, la fel ca defileul Taroko, mărginit de faleze din marmură.

O biserică

Taiwanul, considerat gardian al culturii chineze, vrea să afișeze și un stil de viață modern. Ultima noutate din acest registru este proiectul de amenajare a unui parc cu tematică sexuală, pe o întindere de 60 de kilometri pe coasta sudică, sub numele de 'Bulevardul romantic'.

Aici vor fi prezentate diferite structuri și spații pe tema dragostei, inclusiv o biserică din sticlă, arcuri în formă de inimă și sculpturi erotice reprezentând oameni sau animale în diferite poziții sexuale, după cum relatează The Telegraph.

Parcul de 10.000 de metri pătrați va fi realizat după modelul Loveland Park din insula sud-coreeană Jeju, un loc unde se întâlnesc arta și erotismul, unde vizitatorii pot aprecia frumusețea naturală a sexualității și unde imaginația își poate da frâu liber. Parcul din Coreea de Sud are 140 de sculpturi, inclusiv figuri de femei goale în ipostaze erotice, lângă care vizitatorii adoră să facă fotografii haioase.

La fapte

Deși se află încă în faza de proiect, "Bulevardul romantic" are deja o zonă pitorească amenajată pentru portrete de nuntă. Oficialii speră, de asemenea, să deschidă un hotel vis-a-vis de parc pentru cei care ar dori să "treacă de la sentimente la fapte", a declarat Shih Chao-hui, director adjunct al Oficiului național pentru zone pitorești care promovează turismul pe coasta sud-estică a Taiwanului.

"Vrem ca oamenii să se îndrăgostească de Taiwan și în timp ce se află în Taiwan. Sperăm să atragem turiști aflați în toate etapele iubirii. Așa că avem de gând să avem chiar și un "paradis pierdut" pentru cei care sunt cu inima zdrobită", a adăugat oficialul.

Interes amestecat

Știrile despre parcul tematic propus au fost întâmpinate cu un interes amestecat, unii comentatori pe site-ul biroului de turism local privindu-l ca un obiectiv "de vârf și inovator", în timp ce alții, inclusiv propriul birou de turism al guvernului central, se tem că parcul ar putea da o impresie greșită despre țară vizitatorilor străini.

Biroul nu a exclus, însă, în totalitate ideea de a construi un parc tematic erotic și a cerut oficiului regional să-i furnizeze mai multe detalii despre planurile propuse.

"Taiwanul este un loc romantic și suntem mereu în căutarea unor modalități creative de a-l promova", a declarat Chi Yi-lin, purtător de cuvânt al biroului central de turism. Dl. Shih consideră că noul parc va ajuta la impulsionarea turismului și va genera interes pentru zonă, susținând că a primit deja mai multe întrebări pe e-mail cu privire la data de deschidere.

"Noi facem afaceri în turism, nu în educație sau religie, așa că întrebarea ar trebui să fie dacă parcul va genera oportunități de afaceri și noi credem că răspunsul este da", a spus el.