Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Se întoarce foaia cu imigranții? 5 000 de infractori periculoși au fost deja expulzați!
Se întoarce foaia cu imigranții? 5 000 de infractori periculoși au fost deja expulzați!

Se întoarce foaia cu imigranții? 5 000 de infractori periculoși au fost deja expulzați!

Guvernul australian a renunțat la orice fel mănuși în ceea ce-i privește pe imigranții și refugiații care provoacă probleme. Peste 5.000 de imigranți violenți – în primul rând ucigași și violatori de copii - au fost expulzați din Australia în ultimii 5 ani. Printre aceștia se numără 220 de violatori, 452 infractori sexuali și 95 de ucigași, scrie dailymail.co.

Măsurile dure nu se aplică doar imigranților veniți din lumea a treia, ci tuturor celor care sfidează legile australiene, indiferent de rasă și sex. Astfel, un cetățean american a fost silit să părăsească țara după ce și-a lovit fosta iubită. Autoritățile australiene au luat această decizie pentru că femeie  era în ultimele luni de sarcină, iar lovitura a vizat fătul.

Statisticile arată că autoritățile anulează în medie  trei vize pe zi de când au fost introduse schimbările în legile imigrației cu cinci ani în urmă. Mai mult, se fac eforturi mari ca toți cei cărora le-a fost retrasă viza să părăsească țara cât mai curând. Persoanele care au primit ordin de expulzare sunt adăpostite în Centrul de detenție pentru imigrări Villawood înainte de a fi alungate din Australia.

Potrivit legii australiene. imigranților condamnați la pedepse de peste la 12 luni de închisoare li se anulează automat vizele. Mai mult, oricine este condamnat pentru infracțiuni asupra copiilor pățește același lucru. Este și cazul unui cetățean din Noua Zeelandă care a fost condamnat pentru torturarea și agresarea copiilor săi. Aceeași măsură a fost luată și împotriva unui palestinian care a agresat sexual o femeie amenințând-o că o omoară cu o sticlă spartă.

Aceste modificări făcute de Guvernul Morrison privind politica de acordare a vizelor  au făcut ca numărul anulărilor de viză să atingă  valori record în ultimii ani.

De altfel, declarațiile ministrul Afacerilor Interne, Peter Dutton, nu lasă loc de niciun fel de interpretări: „Prima mea prioritate este să ne protejăm comunitatea de cei care încearcă să ne facă rău”, a spus el. „Dacă ați comis o crimă, în special împotriva unei femei sau a unui copil, nu ești  binevenit în Australia. Nu o să îmi cer scuze că ți-am luat dreptul de a rămâne în această țară”.

Mai mult, ministrul Afacerilor Interne susține că guvernul din care face parte va adopta o poziție și ,mai dură împotriva  cetățenilor străini condamnați pentru infracțiuni. Astfel, sancțiunea  li se va aplica tuturor străinilor condamnați pentru o infracțiune pentru care ar fi putut primi o condamnare de peste 12 luni de închisoare. Cu alte cuvinte, chiar dacă pedeapsa dictată de judecători în cazul respectiv este mai mică, străinul tot va fi expulzat.

Astfel de măsuri ar putea să fie aplicate cât de curând și în Marea Britanie. Mai ales că premierul Boris Johnson a declarat în repetate rânduri că se va inspira din legislația australiană în ceea ce privește imigrația. Nu vă faceți probleme, în UE nu se va schimba nimic. Aici, drepturile imigranților sunt bine păzite de Curtea Europeană a Drepturilor Omului și de nenumăratele ONG-uri progresiste.