Evenimentul Zilei > Actualitate > Se întâmplă şi la alţii! Un candidat mort de Covid-19 a câştigat alegerile în SUA
Se întâmplă şi la alţii! Un candidat mort de Covid-19 a câştigat alegerile în SUA

Se întâmplă şi la alţii! Un candidat mort de Covid-19 a câştigat alegerile în SUA

David Andahl, un candidat la Camera Reprezentanţilor din partea statului Dakota de Nord, a câştigat marţi alegerile, deşi acesta a murit în urmă cu aproape o lună din cauza coronavirusului.
Candidatul la Camera Reprezentanţilor din Dakota de Nord, care a murit de Covid-19, a câştigat alegerile. El s-a infectat în timpul campaniei electorale. Presa locală din regiunea Bismarck a informat în legătură cu victoria defunctului, care era membru al Partidului Republican şi care a murit în data de 6 octombrie, la vârsta de 55 de ani, la scurt timp după ce a fost internat de urgenţă în spital

David Andahl, membru al Partidului Republican, a murit pe 6 octombrie, la 55 de ani, chiar în timpul campaniei electorale. Şi-a pierdut viaţa la scurt timp după ce a fost internat de urgenţă la spital.

S-a ajuns în această situaţie dat fiind numărul mare de voturi prin coresponsanţă, desfăşurat în plină pandemie. Multe buletine de vot au sosit înainte de vestea tristă.

Triumful lui Andahl se explică prin creşterea-record a voturilor prin corespondenţă la acest scrutin desfăşurat în plină pandemie, în contextul în care multe buletine de vot au sosit înainte de tragica veste.

Ce explicaţii au dat oficialii

După moartea candidatului republican, procurorul general din Dakota, Wayne Stenehjem, a explicat că Andahl are dreptul să participe în continuare la procesul electoral, dat fiind că primii alegători şi-au trimis voturile cu 40 de zile înainte de data scrutinului, 3 noiembrie.

Cu toate că a murit, procurorul general din Dakota, Wayne Stenehjem, a spus că bărbatul are dreptul să participe în continuare la alegeri. Primii alegători îşi trimiseseră voturile cu 40 de zile înainte de data scrutinului.

Procurorul Stenehjem a mai spus marţi că buletinele cu voturile în favoarea lui Andahl trebuie numărate în conformitate cu legislaţia americană.

Dacă un candidat decedat primeşte majoritatea voturilor, candidatul este ales. Totuşi, dacă respectivul candidat a murit, atunci acesta nu se califică şi locul este vacantat, urmând ca acest post vacant să fie ocupat conform legii, a mai afirmat el.

Mama candidatului, Pat Andahl, a spus că fiul ei a avut foarte mare grijă în timpul pandemiei şi că era dornic să ocupe o funcţie publică: Avea multe sentimente pentru comitatul său şi dorea să îmbunătăţească lucrurile. Inima lui bătea pentru agricultură. Voia lucruri mai bune pentru agricultori şi pentru industria cărbunelui, a mai spus mama candidatului decedat, informează Agerpres.