Instalarea în funcţie a noului procuror general al României

Noul procuror general al României Augustin Lazăr se va instala în funcţie în cadrul unei ceremonii care va avea loc la sediul Parchetului General, începând cu ora 12:00,  în prezenţa ministrului Justiţiei Raluca Prună şi a altor oficialităţi din sistemul judiciar. Augustin Lazăr a declarat că vrea să înceapă o reformă în cadrul Parchetului General şi să rezolve anchetele care sunt în lucru de foarte mulţi ani aşa cum sunt, de exemplu, Dosarul Revoluţiei, cel al Mineriadei din 13-15 iunie 1990 sau ancheta tragediei aviatice din Munţii Apuseni. În data de 28 aprilie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Augustin Lazăr în funcția de procuror  general al României, la propunerea ministrului Justiţiei.Înscriere grădiniţă 2016: Părinţii pot depune cererile începând din 4 mai

Reînscrierea copiilor care deja sunt la grădiniţă şi înscrierea celor nou-veniţi, pentru anul şcolar 2016-2017, se vor desfăşura între 4 mai şi 29 iulie, potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS).

Fiecare unitate de învăţământ preşcolar trebuie să-şi stabilească un program propriu de înregistrare şi să pună la dispoziţia părinţilor toate informaţiile necesare.

Reînscrierea copiilor care frecventează cursurile în acest an şcolar se va face între 4 şi 20 mai, iar înscrierea copiilor nou-veniţi se va face în două perioade diferite, 23 mai – 17 iunie şi 27 iunie – 29 iulie. 

Te-ar putea interesa și: