Raportul FIFA, denumit Garcia, a analizat procedurile de acordare a drepturilor de organizare pentru Cupa Mondială din 2018 şi din 2022, către Rusia, respectiv Qatar.

Regina Marii Britanii a fost de asemenea menţionată în raport, după ce un membru al Comitetului Executiv al FIFA a căutat audienţă la monarhul britanic, cu scopul de a-şi oferi ajutorul să obţină voturi pentru candidatura Angliei.
"Premierul David Cameron i-a cerut domnului Chung să voteze pentru candidatura Angliei, iar domnul Chung a răspuns că va face acest lucru doar dacă domnul Thompson va vota pentru Coreea de Sud", se arată în raportul FIFA.

Chung Mong-Joon a respins acuzaţiile, dar a recunoscut că s-a întâlnit cu David Cameron în cadrul summitului G20 de la Seul, din noiembrie 2010, dar nu a discutat despre voturile pentru organizarea Cupei Mondiale de fotbal.

Potrivit raportului Federaţiei Internaţionale de Fotbal, Geoff Thompson a recunoscut că s-a ajuns la un acord pentru un schimb de voturi, o încălcare gravă a regulilor organizaţiei sportive, anunţă RTV.

 

Citește și: