Evenimentul Zilei > Social > Se închid orașele din România. Sibiu intră în scenariul roșu de sâmbătă
Se închid orașele din România. Sibiu intră în scenariul roșu de sâmbătă

Se închid orașele din România. Sibiu intră în scenariul roșu de sâmbătă

Începând de sâmbătă, municipiul Sibiu intră în scenariul roșu timp de patrusprezece zile. Incidența la Sibiu s-a situat peste 3 la mia de locuitori, în ultimele două săptămâni. Cinematografele, sălile de spectacole, concerte, restautante, cafenele, sălile de joc de noroc vor fin închise.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis că municipiul Sibiu intră în scenariul roşu, începând de sâmbătă, pentru 14 zile, după ce incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 din ultimele două săptămâni este de peste 3 cazuri la mia de locuitori, informează un comunicat de presă al Prefecturii, relatează Agerpres .

La Sibiu timp de 14 zile incidența s-a situat la peste 3 la mia de locuitori

„Astăzi, 12 martie a.c. a avut loc şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, în care au fost adoptate 3 proiecte de hotărâri după cum urmează: Hotărârea nr. 23/2021 privind aprobarea măsurilor care se aplică pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în Municipiul Sibiu.

Deoarece se constată încadrarea la incidenţa cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile de peste 3/1000 de locuitori pentru UAT Municipiul Sibiu, pentru următoarele 14 zile începând cu 13.03.2021 ora 00:00, în Municipiul Sibiu se pun în aplicare măsurile prevăzute de H.G. 35/2021 cu aplicare în ziua de 13.03.2021, iar din 14.03.2021 se pun în aplicare măsurile prevăzute în H.G. 293/2021 aferente incidenţei cumulate pe ultimele 14 zile de peste 3/1000 de locuitori”, se rată în comunicatul Prefecturii Sibiu.

Cinematografele, sălile de spectacole, restaurantele și cafenelele se închid la Sibiu, conform scenariul roșu timp de 14 zile

Cinematografele, sălile de spectacole, concerte, sălile cu jocuri de noroc, restaurantele şi cafenelele se închid pentru următoarele 14 zile în municipiul Sibiu, mai precizează sursa citată.

Municipiul Sibiu se adaugă mai multor orașe importante ale României unde pandemia COVID-19 cunoaște o revenire îngrijorătoare. Orașul Timișoara și localitățile învecinate sunt în carantină cu o incidență de peste 7 la mia de locuitori, capitala are și ea incidența de peste 3 la mie, iar Constanța este și ea în scenariul roșu.

Trendul ascendent este menținut și la nivelul celorlalte orașe ale țării, în condițiile în care o parte a populației reproșează că se testează puțin și că incidența ar fi peste tot mai mare decât este declarată oficial. Sunt, de asemenea, îngrijorări și în privința noilor tulpini de coronavirus care sunt mai periculoase și mai rezistente. În paralel, campania de vaccinare continuă menținând speranțele în privința unui succes mai apropiat asupra pandemiei coronavirus.