Ţintele sunt numeroase … Începeţi prin a lovi şi distruge conducte de petrol, fabrici şi instalaţii care sunt surse (de venit) ale guvernului tiran’, a afirmat purtătorul de cuvânt Abu Hamza al-Muhajir, într-un discurs înregistrat pe canalul de Telegram al grupării jihadiste.

Purtătorul de cuvânt a spus că regatul saudit a sprijinit normalizarea relaţiilor cu Israel deschizându-şi spaţiul aerian pentru zboruri israeliene către state vecine din Golf.

Ameninţările intervin într-un moment în care Bahreinul s-a alăturat Emiratelor Arabe Unite în ce priveşte normalizarea relaţiilor cu Israel.

Arabia Saudită, cel mai mare exportator de petrol şi pe teritoriul căreia se află locurile sfinte ale islamului, a subliniat necesitatea intensificării eforturilor spre a se ajunge la un acord de pace durabil şi sustenabil între palestinieni şi israelieni notează Agerpres.

Schimbare de strategie

Schimbarea de strategie a Statului Islamic care pare să se concentreze acum asupra lumii musulmane este viziilă încă din iunie. Atunci, purtătorul de cuvânt al grupării jihadiste, Abu Hamza Al-Qurachi, i-a desemnat drept țintă pe membrii coaliției internaționale, care a pus capăt anul trecut „Califatului” autoproclamat în Siria și Irak.

Calificând pandemia o „pedeapsă divină”, Al-Qurachi a făcut apel la combatanții ISIS să își intensifice atacurile, profitând de criza sanitară.

Cu acel prilej, ISIS a acuzat o altă ogată monarhie din Golf,  Qatarul. „Nici o singură zi nu am uitat că baza Al-Udeid, construită de tiranii din Qatar pentru a primi armata americană a fost și rămâne comandamentul campaniei duse de cruciați”, spue Al-Qurachi, referindu-se la cea mai mare bază aeriană a Statelor Unite din Orientul Mijlociu, care adăpostește 11.000 de militari americani, britanici și qatarezi în apropiere de Doha, și care a contribuit într-o mare măsură la campania de bombardamente aeriene a coaliției.

Anunț de ultimă oră. Ministrul Educației spune când se închid școlile. UPDATE

Momente de groază la spital. S-a „pedepsit” crunt pentru că și-a îmbolnăvit familia