Pe motiv că se plătesc prea multe cheltuieli comune, proprietarii nu mai fac față întreținerii pe timp de iarnă și se ceartă pe spațiile comune ale blocurilor, edilii Capitalei vor o nouă lege a proprietății.  Ei au anunțat că se va constitui un grup de lucru care va elabora noul proiect de lege.

“În urma numeroaselor discuții purtate cu cetățenii Sectorului 6, atât în cadrul audiențelor săptămânale, cât şi în timpul diverselor întâlniri, am constatat o serie de probleme ce apar în relația locatar – președinte de asociație sau în relația dintre proprietari și administratorii blocurilor. Chiar mai important decât atât, au fost numeroase situații în care oamenii au reclamat cheltuieli nejustificate la întreţinere, pe care nu le pot suporta”, a declarat Viceprimarul Gabriel Petrea.

Acesta a anunțat că urmează să înființeze un grup de lucru care să analizeze modificările care pot fi aduse legii de organizare a asociațiilor de proprietari, astfel încât noul act normativ să vină în susținerea locatarilor și să rezolve multe din problemele constatate după șapte de ani zile de când această lege își produce efectele.

“În cel mai scurt timp, consilieri locali, primari și viceprimari, tineri deputați vor forma un grup de lucru ce va iniția dezbateri cu cetăţenii, cu administrația publică locală, cu administratorii și președinții asociațiilor de proprietari, în vederea găsirii celei mai bune forme de modificare a legii, astfel încât problemele actuale să poată fi rezolvate”, a mai declarat Gabriel Petrea.