Mișcare decisivă pe piața supermarketurilor. O companie pleacă din România. Acordul a fost semnat

Mișcare decisivă pe piața supermarketurilor. O companie pleacă din România. Acordul a fost semnat Coș de cumpărături. Sursa foto: Arhiva EVZ

Un mare lanţ de supermarketuri pleacă din România. Tranzacția este supusă aprobării de către autoritățile abilitate în domeniul concurențial și se așteaptă a fi finalizată până la sfârșitul anului 2023. Un acord care presupune preluarea activităților a fost semnat.

Carrefour anunță semnarea unui acord cu Grupul Louis Delhaize ce presupune preluarea activităților Cora din România, incluzând 10 hipermarketuri și 8 magazine Cora Urban, precum și preluarea celor aproximativ 2.400 de angajați.

Așadar, anuțul de magazine Cora România va fi achiziționat de grupul Carrefour. Directorul general al Louis Delhaize Group, Pierre Bouriez, a confirmat tranzacția, anunțând că businessul Cora România va fi vândut către Carrefour.

Această tranzacție va consolida prezența Carrefour în România

Potrivit unui comunicat de presă al Louis Delhaize, schimbarea controlului asupra Cora România ar urma să intre în vigoare din a doua jumătate a anului 2023.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Compania Carrefour este determinată să-și continue creșterea pe piața locală. Această achiziție demonstrează ambiția noastră de a deveni prima alegere a românilor în materie de retaileri, contribuind la rețeaua noastră cu două formate principale – hipermarketuri și magazine de proximitate.

Carrefour are încredere deplină în formatul de hipermarket și în rolul său strategic pentru prezența locală, el fiind sursa principală pentru misiunile de cumpărare săptămânale și de satisfacere a nevoilor de bază ale clienților noștri. Prin acest proces vom adăuga 10 noi hipermarketuri pentru o acoperire națională cât mai bună. Sunt încântat de această realizare a businessului local și îmi propun să asigur o tranziție cât mai bună pentru toate părțile implicate – de la noii noștri colegi, furnizori sau viitori clienți”, se arată în comunicat.

Mesajul transmis de Cora România

„În condițiile unei piețe de retail europene aflate într-un proces de transformare, Louis Delhaize continuă să-și analizeze strategic operațiunile sale pentru a avea în vedere cele mai bune opțiuni de dezvoltare a diverselor entități ale grupului.

În acest sens, a fost evaluată activitatea din România și grupul a ajuns la concluzia că magazinele Cora vor avea un potențial mai mare prin integrarea într-un alt grup de retail prezent deja la nivel local.

În acest context, Louis Delhaize a decis vânzarea businessului Cora România grupului Carrefour. Cora România are circa 2400 de angajați și o rețea formată din 10 hipermarketuri, 8 magazine Cora Urban, precum și servicii de e-commerce, logistică și servicii centrale.

Dată fiind prezența grupului Carrefour în România, angajații vor putea să se alăture unui brand bine ancorat în peisajul local, care are resurse semnificative pentru consolidarea poziției sale.

Procesul de vânzare trebuie să fie validat de autoritățile competente din domeniul concurenței. Este de așteptat ca schimbarea controlului asupra Cora România să intre în vigoare din a doua jumătate a anului 2023”.

Carrefour România operează în România prin patru entități juridice: Carrefour SA, Artima SA, Columbus Operațional SRL și Supeco Investment SRL.

Sursa: bugetul.ro