Evenimentul Zilei > Social > Se caută soluții pentru amenajarea turnului de apă din Timișoara
Se caută soluții pentru amenajarea turnului de apă din Timișoara

Se caută soluții pentru amenajarea turnului de apă din Timișoara

Primăria Timișoara caută un nou proiect pentre revitalizarea unui turn de apă vechi de 104 ani. Acesta ar trebui să devină un spațiu cultural, eventual cafenea culturală, având în perspectivă anul 2021 când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii.

Municipalitatea de pe Bega caută o firmă care să încheie un contract în baza căruia aceasta să presteze „servicii de consultanță în vederea organizării concursului de soluții cu tema servicii de întocmire a documentației tehnico-economice (DALI+PT) pentru realizarea investiției «Refuncționalizare imobil pentru centru cultural – Turn de apă, Iosefin, str. Gh. Barițiu». respectiv: Faza I – Predarea documentației de concurs, Faza II – Lansare concursului de soluții, Faza III – Desfășurarea concursului de soluții”. Suma pusă la bătaie: aproape 128.000 lei. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 26 aprilie, ora 16, iar câștigătorul trebuie anunțat până cel târziu pe 21 mai, la ora 18. Durata contractului este de 150 zile de la data atribuirii acestuia.

Este vorba de Turnul de Apă din cartierul Iosefin care a fost proiectat de arhitectul Laszlo Szekely, servind pentru compensarea consumului maxim de apă din cursul zilei, fiind dat în folosință în anul 1914. Clădirea se află pe lista monumentelor istorice din Timiș. În urmă cu doi ani pentur același turn a fost organizat un concurs de proiecte, vorbindu-se de convertirea spațiului într-o cafenea muzicală, dedicată celebrului Francesco Illy, bănățeanul care a inventat espressorul modern de cafea.