Evenimentul Zilei > Actualitate > Se amplifică SCANDALUL în„ Generația de Aur”. Un fost internaționeal SOMEAZĂ: „Eu nu cred o secundă în subiectul acesta, dar să intre selecționerul să ne spună”
Se amplifică SCANDALUL în„ Generația de Aur”. Un fost internaționeal SOMEAZĂ: „Eu nu cred o secundă în subiectul acesta, dar să intre selecționerul să ne spună”

Se amplifică SCANDALUL în„ Generația de Aur”. Un fost internaționeal SOMEAZĂ: „Eu nu cred o secundă în subiectul acesta, dar să intre selecționerul să ne spună”

Ilie Dumitrescu, fost internațional român, îl contrazice pe Anghel Iordănescu și spune că fostul selecționer n-a fost în pericol să fie schimbat în 1994.

Anghel Iordănescu a povestit că a fost la un pas de-a fi schimbat înaintea debutului la Campionatul Mondial din SUA 1994. „Generalul” nu ar mai fi fost pe placul jucătorilor importanți, în frunte cu Gică Hagi și Gică Popescu și risca să fie demis. Ilie Dumitrescu, fost component al „Generației de Aur”, i-a răspuns lui Iordănescu.

„Aș fi vrut să fie o cameră aici, în studio, în timp ce era acest material (n.r. – cu declarațiile lui Iordănescu), pentru că pe mine mă amuză copios ipoteza vehiculată de domnul Iordănescu. Nu este conformă cu realitatea. Cel puțin în fața mea nu s-a discutat subiectul acesta. Eu eram un jucător util. Liderii erau Hagi, Popescu, Petrescu, Lupescu, Răducioiu. Eu cred că am ajuns să facem performanță pentru că eram un grup important de jucători care am jucat la Steaua, iar Iordănescu a fost antrenor la Steaua. Pe lângă grupul acesta important, el a avut experiența să aducă un Răducioiu, un Lupescu. A contat foarte mult numirea selecționerului pe considerentul că a lucrat cu foarte mulți jucători care erau în lot. Nu știu cum de a ieșit cu acest lucru. Să spună numele, ce și cum. Cred că e pe fondul acesta, că Gică Popescu nu l-a chemat la această acțiune (n.r. – meciul cu legendele Barcelonei) și a ieșit cu chestia asta. Sută la sută nu a existat subiectul acesta, nici nu s-a pus problema. Eu nu cred o secundă în subiectul acesta, dar să intre selecționerul să ne spună. Toată lumea îl iubea, îl respecta și toți abia așteptam să venim la echipa națională. Aș vrea să intre în direct să ne spună. Cine știe ce-a avut? Poate nu și-a băut cafeaua. Nicio secundă nu s-a discutat și, vă spun, eu aveam o relație specială și cu Iordănescu, și cu Hagi, și cu Popescu, și cu Petrescu. Petrescu și Popescu nu că-l respectau, dar aveau o relație specială cu el. Nu mai spun de Hagi! Dacă nu era relația asta specială, nu te subordonai planului tactic. Trebuie să respecți și să crezi ce spune antrenorul", a spus Ilie Dumitrescu la Digi Sport.