Poliţia britanică a identificat persoana din spatele scurgerii mai multor informaţii clasificate transmise în Centrală de ambasadorul Regatului Unit la Washington, eveniment care a provocat o criză diplomatică între cele două ţări, a informat Sunday Times, transmite Reuters, citat de Agepres.ro.

Ziarul Mail on Sunday a publicat, săptămâna trecută, conținutul unei telegrame care îi aparținea ambasadorului Kim Darroch. Acesta califica administrația lui Donald Trump drept ”incompetentă și disfuncțională”, fapt care l-a înfuriat teribil pe președintele american. Ambasadorul Marii Britanii a fost retras de la Washington. Președintele Trump l-a catalogat ca fiind ”imbecil pretențios”.

Autorităţile britanice au început o anchetă pentru a identifica persoana care a scurs informațiile clasificate din corespondența diplomatică, iar conform publicaţiei Sunday Times, care citează surse guvernamentale, fără a le menţiona identitatea, suspectul a fost identificat, iar varianta spargerii unui computer de către un stat străin a fost exclusă, notează sursa citată.