Evenimentul Zilei > EVZ Special > Scrisoare către Greta & Co.: „Sunteți egoiști, prost educați și manipulați”
Scrisoare către Greta & Co.: „Sunteți egoiști, prost educați și manipulați”

Scrisoare către Greta & Co.: „Sunteți egoiști, prost educați și manipulați”

Alan Jones este un veteran al postului Sky News Australia. Sătul de protestele tinerilor împotriva schimbării climatice, el le-a adresat o scrisoare deschisă.

Iată ce le spune Jones imberbilor revoluționari climatici:

„Tuturor elevilor aflați în grevă pentru schimbarea climatică: voi sunteți prima generație care a cerut aparate de aer condiționat în fiecare cameră.

„Vreți televizor în fiecare cameră și toate clasele voastre au computere.

„Vă petreceți toată ziua și toată noaptea pe aparate electronice.

„Mai mult ca niciodată, nu doriți să mergeți pe jos sau cu bicicleta până la școală, ci ajungeți în convoaie de mașini particulare care blochează drumurile și înrăutățesc traficul la orele de vârf.

„Sunteți cei mai mari consumatori de produse manufacturate din toate timpurile și vă înnoiți mereu articolele de lux pentru a vă păstra în pas cu moda.

„Distracția voastră vine de la aparatele electronice.

„Mai mult, oamenii care conduc protestele voastre sunt aceiași oameni care insistă pentru umflarea artificială a creșterii demografice prin imigrație, ceea ce sporește necesitățile energetice, industriale și de transport.

„Cu cât avem mai mulți oameni, cu atât defrișăm mai multe terenuri împădurite, cu atât mai mult mediul este distrus.”

În ceea ce privește soluția față de situația actuală, iată ce le propune Jones răzvrătiților climatici:

„Ce ziceți de asta: spuneți-le profesorilor voștri să închidă aerul condiționat, mergeți pe jos sau cu bicicleta la școală, închideți aparatele electronice și citiți o carte, făceți-vă un sandvici în loc să cumpărați fast-food manufacturat.

„Dar nimic din toate acestea nu o să se întâmple, pentru că sunteți egoiști, prost educați și manipulați de adulții din jurul vostru care vă folosesc și care mor să îmbrățișeze o cauză nobilă în timp ce se lăfăie în cel mai desfrânat lux occidental și se bucură de o calitate a vieții fără precedent.

„Treziți-vă, maturizați-vă și tăceți din gură până veți înțelege cu adevărat pentru ce protestați.”