Ediția 2016 a Turneului Campionilor a fost câștigată, duminică, în premieră, de Andy Murray. Scoțianul a triumfat în finala de la Londra în fața sârbului Novak Djokovici (câștigătorul ultimelor patru ediții), cu scorul de 6-3, 6-4.

Lider, în premieră

Un sezon incredibil pentru tenismenul din Regatul Unit, timp în care a reușit săși treacă în cont nouă titluri (printre care și Wimbledonul), din cele 44 atribuite până acum. Grație victoriei de la Londra, Murray este oficial numărul 1 mondial din tenisul masculin pentru tot restul anului! O altă premieră pentru sportivul din Regatul Unit. Cu jocul câștigat în finala Turneului Campionilor, Andy încheie sezonul cu o serie impresionantă, de 24 de victorii.

De partea cealaltă, Novak Djokovici tocmai a fost detronat de Murray din fruntea ierarhiei ATP.

Sârbul a ratat însă șansa de a-și trece în cont al șaselea său trofeu la Turneul Campionilor, după cele reușite în 2008, 2012, 2013, 2014 și 2015. Doar că, la finalul duelului de la Londra, „Nole” a avut o reacție ciudată. A felicitat-o pe nevasta lui Andy, Kim Murray, și nu pe adversarul său din finală. „Ar trebui să-l lăsăm pe Andy să se bucure puţin. Merită să se bucure de ceea ce a obţinut. Și echipa lui, la fel și soția lui. Și ea are un mare merit. A născut în acest an. El a călătorit mereu. Ştiu cum este cu soţia mea, Jelena, prin ce a trecut ca mamă cu un copil mic acasă. Deci, Kim, felicitări. Ea probabil a făcut un efort mai mare ca Andy”, a reaționat „Nole”.