Centrala şcolii este alimentată dimineaţa cu lemne dar nu face faţă, pentru că pompează apa caldă în peste 60 de calorifere, potrivit libertatea.ro

Mai mult, pierderile sunt substanțiale, pentru că spațiile nu sunt izolate termic. „Se încălzesc foarte puțin. Atunci când a fost proiectată această instalație termică a fost proiectată greșit” a explicat Marian Călinoiu, directorul școlii. Din cauza frigului din clase, elevii şi profesorii stau îmbrăcaţi ca afară în timpul orelor, ca să nu se îmbolnăvească.
 

„Temperatura este destul de scăzută… nu mai mult de 12-13 grade. În zilele friguroase. În zilele cu ger” spune învățătoarea Dobaru Marieta. Unii dintre părinții nu consideră însă, în mod uimitor, că lipsa căldurii din clase ar fi o problemă pentru copii lor.

„Am văzut că bagă și la sobă, e și cu centrală. Se face tot posibilul ca să fie cald. Dar ăsta e timpul. Acasă nu cred că îi ținem în puf. Hai să fim serioși. (…) Ce pot să facă și ei acum. Ce să le facă? Ajută și statul cum poate. Cât să ne ajute”.

 Primarul din localitatea Lehliu-Sat spune că problema este veche și a depus un proiect pe fonduri europene pentru reabilitarea școlii.