Evenimentul Zilei > International > SCLAVII români din Spania. O rețea de traficanți de FIINȚE UMANE a fost destructurată. COȘMARUL a luat sfârșit
SCLAVII români din Spania. O rețea de traficanți de FIINȚE UMANE a fost destructurată. COȘMARUL a luat sfârșit

SCLAVII români din Spania. O rețea de traficanți de FIINȚE UMANE a fost destructurată. COȘMARUL a luat sfârșit

O rețea de traficanți de persoane a fost destructurată de Poliția spaniolă. Trei persoane de origine română au sechestrat zeci de persoane pentru a le folosi la cerșit și prostituție. Rețeaua acționa în localitatea Galicia din nord-vestul Spaniei.

Poliţia spaniolă a anunţat că a destructurat o reţea de traficanţi de fiinţe umane care aducea în Spania români, deseori cu dizabilităţi, pentru a-i forţa să cerşească pe străzile oraşului Santiago de Compostela deghizaţi în mimi sau în statui umane, potrivit Agerpres.ro

Trei persoane suspectate de apartenenţă la reţea, inclusiv presupusul şef, au fost arestate şi zece români sechestraţi de către reţea au fost eliberaţi, în cursul unei operaţiuni a poliţiei în Galicia (nord-vest), a precizat poliţia într-un comunicat.

Printre persoanele eliberate se aflau şi şase femei, pe care reţeaua le obliga să se prostitueze.

Reţeaua îşi recruta victimele din România, promiţându-le că vor lucra în sectorul hotelier din Spania. După ce persoanele ajungeau în Spania, reţeaua le obliga, sub ameninţare, să cerşească în Santiago de Compostela, destinaţie celebră a pelerinajului mondial.

Membrii reţelei se purtau ''îndeosebi de violent când unii se îmbolnăveau şi nu mai puteau să iasă pe stradă la cerşit'', potrivit comunicatului poliţiei.

Victimele erau alese dintre persoanele ''vulnerabile'' din România, ''de preferinţă cu dizabilităţi fizice sau mentale care le făceau mai rentabile pentru cerşit, pe care ele trebuiau să-l practice odată ce soseau în ţara noastră'', se mai spune în comunicat.

Reţeaua oprea toţi banii strânşi de către victime, care trăiau în condiţii insalubre în oraşul vecin La Coruna

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: