Evenimentul Zilei > Actualitate > SCHMBĂRI la vârful MAI. Ilie Botoș a fost ELIBERAT DIN FUNCȚIE. Noul șef al Poliției Române este Chestorul de poliție Bogdan Despescu
SCHMBĂRI la vârful MAI. Ilie Botoș a fost ELIBERAT DIN FUNCȚIE. Noul șef al Poliției Române este Chestorul de poliție Bogdan Despescu

SCHMBĂRI la vârful MAI. Ilie Botoș a fost ELIBERAT DIN FUNCȚIE. Noul șef al Poliției Române este Chestorul de poliție Bogdan Despescu

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat schimbarea din funcție a doi swecretari de stat și aunui subsecretar de stat. De asemenea, la propunerea ministrului Petre Tobă, prin decizie a primului ministru a fost numit noul inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române. Acesta este fostul șef al IPJ Constanța, chestorul Bogdan Despescu.

La propunerea ministrului afacerilor interne, Petre Tobă, prin Decizii ale Primului ministru, Dacian Cioloș, au fost operate următoarele modificări la nivelul conducerii MAI, astfel:

General magistrat dr. Ilie Botoș a fost eliberat din funcția de secretar de stat în MAI, în locul acestuia fiind numit, prin Decizie a Primului ministru, chestor general de poliție Ioan Buda, care a deținut până în prezent funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

De asemenea, Bogdan Tohăneanu a fost eliberat din funcția de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, în locul acestuia fiind numit, prin Decizie a Primului ministru,  Florea Tiberiu Trifan, care a deținut, până în prezent, funcția de coordonator al secției consulare, ministru plenipotențiar, în cadrul Ambasadei României în Italia.

Gheorghe Cornescu a fost eliberat din funcția de subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, iar chestorului de poliție Ion Stoica  i-a încetat exercitarea cu caracter temporar a funcției publice de secretar general al Ministerului Afacerilor Interne.

Totodată, începând cu data de 10 decembrie a.c., chestorul de poliție Despescu Bogdan a fost numit inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române.

Noul inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române, a absolvit Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza în anul 1995, ulterior ocupând diferite funcții în cadrul Inspectoratelor de Poliție ale Județelor Buzău, Prahova și Constanța.

Din 20 iulie 2014 și până în prezent, acesta a ocupat funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

Chestorul de poliție Bogdan Despescu are 43 de ani, este căsătorit și are un copil.