Evenimentul Zilei > Social > Schimbări MAJORE în sistemul de sănătate! Anunțul făcut de CNAS. Toți românii ar trebui să știe acest lucru
Schimbări MAJORE în sistemul de sănătate! Anunțul făcut de CNAS. Toți românii ar trebui să știe acest lucru

Schimbări MAJORE în sistemul de sănătate! Anunțul făcut de CNAS. Toți românii ar trebui să știe acest lucru

Un nou contract cadru care va reglementa condițiile în care se va acorda asisteța medicală în România, dar și medicamentele și dispozitivele medicale, a fost publicat, marți de Casa de Asigurări de Sănătate (CNAS)

Forma finală a documentului a fost publicată în urma negocierilor și consultărilor cu organismele profesionale și cela care furnizează servicii medicale.

Printre măsurile impotrante, roiectul prevede ca asigurații să obțină medicamente de la oricare farmacie din țară care ate contract cu sistemul asigurărilor sociale de sănătate. Astfel este anulată regementarea care este acum în vigoare și care revedea ca farmacia de unde asiguratul putea obține medicamente să fie în contract cu aceeași casă de asigurări de sănătate ca și medicul prescriptor. 

De asemenea, investigațiile paraclinice vor putea fi efectuate la orice furnizor de profil, indiferent de casa de asigurări de sănătate cu care acesta are contract.

O altă modificare prevede că pacienții care se află în Programul Național de Oncologie să se poată prezenta fără bilet de internare pentru spitalizarea continuă.

Asigurații vor putea trimite și prin poștă documentele necesare pentru aprobarea unui dispozitiv medical.

Totodată, spitalul care nu va elibera rețeta necesară la externarea asiguratului va fi sancționat printr-o amendă de 200 de lei pentru fiecare neregulă semnalată. 

Contractul cadru va intra în vigoare, începând cu 1 iulie 2018.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: