Evenimentul Zilei > Justitie > Schimbări la vârful Penitenciarului Jilava. ANP dispune controale în unitățile subordonate
Schimbări la vârful Penitenciarului Jilava. ANP dispune controale în unitățile subordonate

Schimbări la vârful Penitenciarului Jilava. ANP dispune controale în unitățile subordonate

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a anunțat, miercuri, încetarea împuternicirii directorului adjunct pentru siguranţa deţinerii din cadrul Penitenciarului Jilava.

 

Decizia a fost luată ca urmare a aspectelor constatate la verificările privind respectarea prevederilor cuprinse în Planul de măsuri pentru sistemul penitenciar, după încetarea stării de urgenţă.

„Ca urmare a aspectelor constatate cu ocazia verificărilor întreprinse în perioada 04 – 05.07.2020, pe linia respectării, potrivit competenţelor, a prevederilor cuprinse în Planul de măsuri pentru sistemul penitenciar, după încetarea stării de urgenţă, începând cu data prezentei, s-a dispus încetarea împuternicirii directorului adjunct pentru siguranţa deţinerii şi regim penitenciar din cadrul Penitenciarului Bucureşti-Jilava”, se arată într-un comunicat al ANP.

Reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor continuă verificările la nivelul acestei unităţi, în vederea identificării tuturor vulnerabilităţilor asociate actualului context, precizează ANP.

Conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a dispus efectuarea de controale în 26 de unităţi subordonate pentru verificarea implementării măsurilor de prevenţie impuse de răspândirea COVID-19.

„Pentru asigurarea unui management funcţional pe linia implementării măsurilor de prevenţie impuse de răspândirea virusului SARS-CoV-2, precum şi pentru identificarea unor potenţiale vulnerabilităţi şi remedierea lor, conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a dispus efectuarea de verificări, în intervalul 4-5 iulie, în 26 de unităţi subordonate”, informa ANP pe 3 iulie.

ANP preciza că verificările vizează aplicarea reglementărilor în materie de: acces în locul de deţinere, efectuare a triajului epidemiologic, respectare a măsurilor igienico-sanitare, dotare corespunzătoare cu echipamente de protecţie atât a angajaţilor, cât şi a persoanelor private de libertate, scrie Agerpres.

În ultima perioadă mai mulți angajați ai penitenciarelor din țară au fost depistați cu COVID-19.

Și Avocatul Poporului (AP) a anunţat, cu câteva zile în urmă că monitorizează penitenciarele din România în contextul epidemiei provocate de noul coronavirus. Potrivit AP, vor fi analizate modul de implementare şi dificultăţile întâmpinate în respectarea Planului de măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii şi răspândirii infecţiei cu Covid-19 în rândul personalului şi al persoanelor private de libertate. De asemenea, vor fi realizate interviuri cu persoanele private de libertate.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: