Evenimentul Zilei > International > Schimbarea pregătită de Silvio Berlusconi. Ce va face fostul premier în „Cetatea Eternă”
Schimbarea pregătită de Silvio Berlusconi. Ce va face fostul premier în „Cetatea Eternă”

Schimbarea pregătită de Silvio Berlusconi. Ce va face fostul premier în „Cetatea Eternă”

Fostul prim-ministru al Italiei Silvio Berlusconi a decis să facă o schimbare în viața sa.

Silvio Berlusconi a confirmat marţi că intenţionează să se mute în vila din Roma a regretatului său prieten şi regizor de film Franco Zeffirelli, relatează dpa.

„O să-mi mut reşedinţa şi birourile mele acolo, deci atât la Roma, cât şi la Milano, voi trăi înconjurat de verdeaţă”, a declarat Silvio Berlusconi, în vârstă de 83 de ani, pentru ziarul Il Mattino.

Informaţia, raportată prima dată de ziarul Il Messaggero, este văzută ca fiind sfârşitul unei ere deoarece Berlusconi se va muta din Palazzo Grazioli, o locaţie în centrul oraşului Roma aproape de centrele puterii politice.

Palazzo Grazioli a fost locul în care Berlusconi găzduia în mod obişnuit întâlniri cu aliaţi politici, tinere implicate în scandalul „bunga bunga” şi demnitari străini precum preşedintele rus Vladimir Putin.

Cu toate acestea, Berlusconi a fost doar un chiriaş în marele palat din secolul al XVI-lea şi plătea 480.000 de euro (540.000 de dolari) pe an pentru asta, potrivit ziarului La Repubblica.

Mutarea în fosta casă a lui Zeffirelli l-ar face pe Berlusconi să economisească mulţi bani, având în vedere că deţine proprietatea situată pe Via Appia Antica, o adresă exclusivă din sud-estul Romei.

Berlusconi, care deţine zeci de case în Italia şi în străinătate, a cumpărat locaţia în 2001 şi i-a închiriat-o gratuit lui Zeffirelli, care a murit în iunie 2019.

Altfel, Silvio Berlusconi a rămas activ și în fotbalul italian, după marea sa aventură de la AC Milan, din postura de finanțator. În prezent, magnatul este patronul echipei AC Monza și a spus că formația va ataca promovarea în Serie A în sezonul 2020/2021, după ce federația a înghețat Serie C și a trimis-o în eșalonul secund. Monza nu mai promovaze în Serie B de 19 ani!

„Niciodată n-am avut emoții în privința promovării. Am dominat întreg sezonul.

Promovarea în Serie A depinde de mulți factori, dar vom face tot ce ne stă în putință pentru a promova. În niciun caz nu suntem satelitul lui AC Milan. Această echipe aparține regiunii Monza-Brianza și a celor aproape 900.000 de oameni care trăiesc aici.

Eu sunt mereu în contact cu echipa, încerc să dau sfaturi. Nu mi-am pierdut obieciurile din perioada AC Milan”, a spus Silvio Berlusconi, pentru Il Cittadino, citat de Football Italia.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News