Tit-Liviu Brăiloiu, senator PSD, a inițiat un proiect de lege prin care solicită ca paza demnitatorilor să poată fi efectuată și de către Poliția Română! În prezent, de siguranța aleșilor poporului se ocupă Serviciul de Pază și Protecție (SPP), în timp ce, prin lege, polițiștii trebuie să asigure paza magistraților.

În plus, scrie profit.ro, senatorul PSD mai propune ca șeful Poliției Românie să fie numit direct de către ministrul de Interne și nu prin decizie a prim-ministrului, ca acum.

Nu este pentru prima dată când social-democrații se distanțează de SPP. Fostul președinte al partidului, Liviu Dragnea, a acuzat SPP și conducerea serviciului de implicare politică, iar ulterior a și renunțat la protecția agenților, la fel ca întreg Guvernul Dăncilă. Totuși, la începutul acestui an, SPP a revenit acolo unde-i este locul, având grijă de securitatea primului-ministru.

În proiectul de lege al senatorului Tit-Liviu Brăiloiu se menționează că, printre altele, Poliția Română va avea drept atribuții și asigurarea „protecției demnitarilor, judecătorilor și procurorilor și a familiilor lor, în cazurile în care viața, integritatea corporală sau avutul acestora sunt supuse unor amenințări”.

Referitor la numirea șefului Poliției Române, parlamentarul social-democrat cere ca șeful IGPR să fie desemnat direct de ministrul Afacerilor Interne. În prezent, inspectorul general care conduce IGPR are rang de secretar de stat și este numit prin decizie a primului-ministr, la propunerea MAI, care consultă Corpului Național al Polițiștilor.