Evenimentul Zilei > Actualitate > Schimbare majoră la un important post TV. Decizie incredibilă a managerului
Schimbare majoră la un important post TV. Decizie incredibilă a managerului

Schimbare majoră la un important post TV. Decizie incredibilă a managerului

După anunțul că a reintrat, ca membru, în Partidul Social Democrat, Cozmin Gușă a declarat că renunță la coordonarea editorială a postului Realitatea TV.

Luni, președintele PSD București, Gabriela Firea, a anunțat revenirea acționarului Realitatea TV ca membru în această organizație.

„De astăzi, renunț la coordonarea editorială a postului de televiziune”, a spus Gușă.

„Am spus încă din octombrie, de când am reintrat în PSD, că voi face un anunț legat de implicarea mea editorială. Îl fac acum. Conform promisiunii de la momentul reintrării mele în politică, renunț la coordonarea editorială la Realitatea Media, așa cum este corect și deontologic.

Trei persoane vor asigura coordonarea editorială, ca un colectiv: Mădălina Dulamă (care este EOD), Carmen Tudor (EOD) și Edward Pastia (ca director executiv).

Legat de activitatea administrativă, nu s-a pus și nu se pune problema, pentru că, întotdeauna de când am preluat Realitatea Media, de activitatea asta s-a ocupat și se ocupă partenerul meu Maricel Păcuraru și echipa lui.

Practic, calitatea mea astăzi rămâne strict de acționar al trustului, fără nicio respeonsabilitate sau interferență în activitatea editorială sau administrativă”, a declarat Cozmin Gușă pentru Paginademedia.ro.

El a admis și faptul că până acum linia editorială îi revenea în excluzivitate: „Eu dădeam linia, nu a fost niciun secret, dar independența era al lor. Cei care se uitau la emisiuni și la Denise Rifai, vedeta umărul 1 a stației, puteau observa asta. Realitatea a avut tot timpul o linie editorială independentă, o linie cu care chiar mă mândresc și colectivul de acolo e setat să acționeze independent din punct de vedere editorial”.

În privința proiectelor de viitor, acționarul Realitatea Media a precizat că se va dedica consultanței politice și proiectelor editoriale.

„Pe lângă politică, ceea ce e clar, am două proiecte editoriale, două cărți pe care le-am întârziat mult în ultimii doi trei ani și, de asemenea, proiectul de consultanță politică și strategică pe care o să-l reactivez de la începutul lui 2020. Aici sunt incluse și proiectele de consultanță pentru alegerile locale și parlamentare din 2020. Nu ale PSD neapărat, dar am o listă lungă, de câteva zeci de primari și președinți de Consiliiile Județene, din PSD, evident, care îmi solicită sprijinul la locale”, a mai afirmat Gușă.

El a conchis că atîta timp cât postul Realitatea este unul independent nu vor exista probleme în privința invitaților în emisiuni, care vor fi din întreg spectrul politic și nu doar cei din partidul său: „Nu! Toată lumea e invitată. PSD-iștii lui Dragnea nu veneau de frică sau pentru că nu era voie. Dacă cineva avea suspiciuni, putea să se uite la cum a reacționat Realitatea TV din octombrie și până acum”.