Cristian Zgabercea, fostul producător, a plecat în urma unei decizii de instanță în procesul dintre acesta și TVR, care i-a dat câștig de cauză instituției publice. Acesta s-a autotsuspendat din funcția de producător în primăvara lui 2015, pe fondul proceselor lui Nicușor Constantinescu, în care era implicat. La câteva luni, a încercat să revină în TVR, dar nu a fost primit. Zgabercea a contestat în instanță decizia, a avut câștig de cauză și a revenit în TVR în aprilie 2016. La începutul lunii martie, Curtea de Apel a acceptat acțiunea TVR, a schimbat sentința inițială și a dat câștig de cauză postului public, scrie Pagina de Media. 

Cine este noul producător general al TVR

Liana Săndulescu a fost, până la această numire, producător TVR 2 și consilier al președintelui instituției, Irina Radu. Lucrează de 30 de ani în televiziune, la postul public. A creat, în anii 90, când lucra la redacția copii, formatele Feriți-vă de măgăruș și Ba da, ba nu. La începutul anilor 2000, a produs emisiunea Seara bună, cu Cătălin Ștefănescu moderator. De aproape zece ani, este și producătorul emisiunii Profesioniștii.

Conform aceleași surse, Cristian Zgabercea a fost trimis în judecată de DNA pentru complicitate la abuz în serviciu, constituire a unui grup infracțional organizat și evaziune fiscală, in dosarul lui Nicușor Constantinescu. La data comiterii faptelor incriminate, Zgabercea era consilierul președintelui CJ Constanța.

Ce s-a întâmplat în platou?

Emilia Şercan a părăsit plângând emisiunea Profesioniștii de la TVR 1 după ce realizatoarea Eugenia Vodă a adus, de mai multe ori, în discuție faptul că jurnalista de investigații a lucrat pentru controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vântu după ce anterior acesta făcuse obiectul mai multor anchete ale ziaristei.

Alături de Emilia Șercan, în fața Eugeniei Vodă s-a aflat și redactorul-șef al Gazetei Sporturilor,  Cătălin Tolontan. Realizatoarea TVR a readus insistent în discuție ”episodul Vântu”, precizând că Emilia Șercan a încasat o perioadă de la trustul media al acestuia 8500 de euro pe lună.

La un moment dat, Emilia Șercan a solicitat o pauză și s-a ridicat de pe scaun plângând. „Sunt o impostoare. Cum să pretind eu că sunt o profesionistă a presei din moment ce eu am făcut marele compromis cu Vântu? Eu l-am investigat pe Vântu”, a spus jurnalistă refuzând să revină în fața camerelor de  filmare.

În ciuda situației inedite și delicate, Eugenia Vodă a decis să-și continue emisiunea – care nu era în direct, ci se înregistra – doar cu Cătălin Tolontan care a părut surprins de gestul Emiliei și chiar s-a amuzat pe seama faptului că el nu se simte deloc vinovat că lucrează în trustul de presă al condamnatului penal Dan Voiculescu.