Un purtător de cuvânt al armatei pakistaneze a precizat că în urma accidentului, pilotul a murit. Totul s-a întâmplat în timpul unei repetiţii în vederea paradei militare din 23 martie, potrivit oficialilor.

„Forţele aeriene pakistaneze anunţă cu regret faptul că unul dintre avioanle sale de tip F-16 s-a prăbuşit în apropiere de Shakarparian, la Islamabad, în timpul repetiţiilor pentru parade”, scrie într-un comunicat al forțelor aeriene.

Echipele de salvare au fost trimise la locul accidentului, iar comitetul aerian a dispus o comisie de anchetă care să stabilească cu exactitate cauza producerii accidentului.

„Sunt profund întristat de nefericitul accident. Fie ca sufletul comandantului Shaheed Wing, Noman Akram, să se odihnească în pace veșnică”, a scris Asad Qaiser pe rețelele de socializare.

Anunțul prăbușirii vine după ce luna trecută, un alt avion s-a prăbușit pe 12 februarie în timpul unei misiuni de antrenament de rutină în apropiere de Takht Bhai, în districtul Mardan din Khyber Pakhtunkhwa. A fost a treia aeronavă de antrenament PAF care s-a prăbușit în timpul unei misiuni de antrenament de rutină în mai puțin de două luni, informează Defence blog.